SİYONİST REJİM ASKERİ İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI JAKOB AMIDROR'DAN İRAN İLE SAVAŞ AÇIKLAMASI

Siyonist Rejim Askeri İstihbarat (AMAN) Eski Başkanı General Jakob Amıdror, gelecekte İran ile yapılacak savaşın oldukça tehlikeli ve karmaşık olacağına vurgu yaparak, İran'ın nükleer programının durdurulması yönünde bir anlaşmaya varılması için tüm imkanlardan faydalanılması gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1577 Tarih: 12 Mart 2021 02:16
SİYONİST REJİM ASKERİ İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI JAKOB AMIDROR'DAN İRAN İLE SAVAŞ AÇIKLAMASI

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejim ordusu emekli generallerinden Amıdror şöyle yazdı: Rejim, İran ile yapılacak çok tehlikeli ve çok karmaşık bir savaşa hazır olmalı ve bu ülkenin nükleer silah erişiminin önüne geçmelidir. İsrail, İran'a karşı askeri müdahale ihtimaline hazırlıklı olmalıdır.
Siyonist Rejim Askeri İstihbarat Birimi (AMAN) ve İç Güvenlik Şurası Eski Başkanı General Jakob Amıdror, İsrail Kanal 12 televizyonunda yayınlanan yazısında şunlara değindi: 'İsrail, İran ile 2015'de imzalanan nükleer anlaşmadan sonra da bu konudaki faaliyetlerini durdurmamıştır. Bunun zıddını söyleyenler yanılıyorlar. Öyle ki Amerikalılar İran ile anlaşma yapmaktan çok daha büyük bir yenilgi almışlardır ve İsrail liderleri bunun gibi bir anlaşmaya rıza göstermemeliydiler. Zira Amerika'nın iyi olarak değerlendirdiği anlaşma, İsrail'in menfaatleriyle çelişen kötü bir anlaşma olmuştur.
Yeni ABD hükümeti ile İsrail temsilcisinin görüşmelerinden haberdar olan birisi kısa süre önce bana, İsrail'in sonunda İran ile anlaşmanın iyi olduğunu anlaması gerektiği bilgisini verdi. Çünkü anlaşma seçeneğinin alternatifi; çok karışık ve tehlikeli bir saldırıdır.
Bu senelerde İsrail İran ile anlaşmaya varmanın peşinde ve bunu defalarca Amerikan tarafına bildirdi. Bununla birlikte İsrail İran'ı müzakereye çekmek için de uğraştı. Ancak ben Amerika'nın 2015'te İsrail'in menfaatleri aleyhine İran ile anlaştığına inanıyorum ve İsrail bu anlaşmanın kötü olduğunu biliyordu zaten herkes gördü bunu.
Eğer bir anlaşma olmazsa İsrail, İran'ın askeri nükleer güce erişimini engellemek için askeri seçeneğe yönelecek ve bu da çok karmaşık ve tehlikeli bir savaş olacak. Neticede İsrail asla böyle bir seçeneğin peşinde olmayacaktır ancak gerçek tehlike ve karmaşa şu ki, İsrail'in varlığını devam ettirmesi Yahudilerin tehlike anında kendilerini savunma istekliliğine bağlı."
İsrail İç Güvenlik Konseyi Eski Başkanı şöyle devam etti: 'İran ile yapılan her kötü anlaşma, dünyanın kendisini kandırması demektir ve birçok Amerikalı uzman şu anki anlaşmanın uygun olmadığını biliyor. Ancak bunun zorunlu sonuçlarından kurtulmak için de bir hazırlıkları yok. Müzakerelerde bulunan ve AIPAC konferansında Nükleer Enerji Anlaşmasını açıklayan  üst düzey Amerikalı yetkililerden biri, bunun elde edilebilecek en iyi anlaşma olduğunu duyurdu. Ancak aynı zamanda bu anlaşmanın İsrail'i gelecekte kendini savunma konusunda tehlikeye sokacağını da vurguladı.'
Siyonist Rejim Askeri İstihbarat Eski Başkanı şunu da öne sürdü: 'En iyi anlaşmanın İsrail'in çıkarları doğrultusunda olan anlaşma olduğu açıktır. Ancak İran ile anlaşma yapmamak bu ülke ile kötü bir anlaşma yapmaktan daha iyidir. Eğer anlaşma olmazsa, İran'ın nükleer silah programına karşı mücadelede işbirliği daha rahat olacaktır.
Jakob Amidror makalesinin sonunda şunları kaydetti: 'İsrail, İran'a askeri müdahaleden başka seçeneği olmayan bu şartlar için hazırlıklı olmalıdır. Böyle bir durumda ordu, İran'ın nükleer enerji tesislerini etkisiz hale getirebilmelidir. Çünkü İsrail karmaşık ve tehlikeli bir savaşa girmeye mecbur kalma pahasına da olsa, İran'ın nükleer silah elde ettiği bir duruma tahammül edemez.'

kudusgunu.com

Yorumlar