'BM YEMEN'E YÖNELİK KUŞATMANIN ORTAĞIDIR'

Ensarullah Sözcüsü: Birleşmiş Milletler Yemen'e karşı işlenen suçların devam etmesine zemin hazırlayarak Yemen kuşatmasına ve Sana havaalanının kapatılmasına ortak oluyor. 

Görüntülenme: 1302 Tarih: 17 Aralık 2020 03:56
'BM YEMEN'E YÖNELİK KUŞATMANIN ORTAĞIDIR'

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam twitter sayfasında, BM'nin Yemen kuşatması konusundaki sessizliğini eleştirdi. 

Muhammed Abdüsselam şunları yazdı: ‘Sana Uluslararası Havaalanının ve el-Hudeyde limanının devam eden kuşatması ve kapatılması, Birleşmiş Milletlerin, işgalci güçlerin tüm Yemen halkına yönelik saldırı ve suçlarının devam etmesine zemin hazırlayarak suç ortağı olduğu bir cinayettir. 

ABD destekli bir Arap koalisyonunun başında bulunan Suudi Arabistan, 26 Nisan 2015'te devrik Yemen başkanını tekrar iktidara getirme iddiasıyla Yemen'e askeri bir saldırı ve kara, hava ve deniz kuşatması başlattı. Bu askeri saldırlar Suudi koalisyonunu hiçbir hedefine ulaştırmadığı gibi on binlerce Yemenlinin öldürülmesine ve yaralanmasına, milyonlarca insanın yerinden edilmesine, bu ülkenin altyapısının tahrip edilmesine ve kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oldu. 

Suudi yetkililer defalarca Yemen'de ateşkes oluşturulması kararını açıkladı; Ancak Yemen'e yönelik saldırılarının yoğunluğunu hiçbir zaman azaltmadılar ve kapsamlı kuşatmayı azaltmak veya ortadan kaldırmak için herhangi bir önlem almadılar ve bazı durumlarda ateşkesten faydalanma taktiklerini kullanarak saldırılarını artırdılar. 

rasthaber

Yorumlar