FHKC'DEN ARAP BİRLİĞİ'NE KINAMA

 

Görüntülenme: 2310 Tarih: 10 Eylul 2020 22:50
FHKC'DEN ARAP BİRLİĞİ'NE KINAMA

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Arap Birliği Bakanlar Konseyi’nde Filistin'in İsrail ile BAE arasındaki normalleşmeye karşı hazırladığı karar taslağının bazı Arap ülkelerince kabul görmemesini sert bir dille kınadı.
 
FHKC tarafından yapılan açıklamada, İsrail ile BAE arasındaki normalleşmeye karşı Filistin'in hazırladığı karar tasarısının reddedilmesinin, Arap Birliği’nin kendi halkına düşman bir konuma düşmesinin bir başka teyidi olduğu belirtildi.
 
Yapılan açıklamada, “Arap Birliği’nin BAE’nin politikasını destekleyen küstahça tutumu, diğer Arap devletlerini Siyonist İsrail ile normalleşme ve onu tanıma konusunda ilerlemeye teşvik etmektir.” ifadelerine yer verildi.
 
FHKC, Filistin direniş liderlerini ve tüm ulusal grupları, Arap Birliği Bakanlar Konseyi'nin Filistin’e yönelik tutumunu kınamaya çağırdı.
 
Arap Birliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Birliğin bakanlar toplantısında, Filistin'in, İsrail ile BAE arasındaki normalleşmeye karşı hazırladığı karar tasarısının üzerinde fikir birliğine varılamadı.” ifadeleri kullanıldı. 
 
Haber kaynakları, toplantıda Filistin'in hazırladığı taslağı kabul etmeyen ülkelerin hangileri olduğuna dair bilgi paylaşmadı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar