SİYONİST GÜÇLER RİMON HAPİSHANESİNDE FİLİSTİNLİLERİN KALDIĞI KOĞUŞLARA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1780 Tarih: 20 Temmuz 2020 06:24
SİYONİST GÜÇLER RİMON HAPİSHANESİNDE FİLİSTİNLİLERİN KALDIĞI KOĞUŞLARA BASKIN DÜZENLEDİ

Filistinli Esirler Kulübü, işgalci İsrail güçlerinin Rimon hapishanesinde Filistinli esirlerin kaldığı 5. bölüme baskın düzenlediğini ve esirlerin odalarında geniş kapsamlı bir arama yaptığını söyledi.
 
Filistinli Esiler Kulübü basına yaptığı açıklamada, saldırı ve zulmüyle gündemden düşmeyen İsrail güçlerinin devam eden baskınları nedeniyle Rimon hapishanesinde Filistinli esirler ile işgal güçleri arasında gergin saatler yaşandığına dikkat çekti.
 
Yapılan açıklamada, işgal güçlerinin birkaç gün önce Ofer hapishanesinde de yaptığı baskınlar nedeniyle gerginliğe sebep olduğu belirtildi.
 
İşgalci İsrail güçleri, ordu içerisinde yayılan koronavirüs salgınına rağmen tıbbi ihmallere maruz bıraktığı yetmezmiş gibi Filistinli esirlerin olduğu bölüm ve kısımlara sistematik baskınlar yapıyor. Siyonist İsrail güçleri, geçen yılın başından bu yana Filistinli esirlere yönelik baskınlarını arttırdı.
 
Zulümde sınır tanımayan işgalci İsrail rejim güçleri, hapishanelerinde tuttuğu Filistinli esirlere yönelik her türlü psikolojik ve fiziksel işkenceye başvuruyor. Ayrıca işgal güçleri, tıbbi ihmallere maruz bıraktığı Filistinli esirleri ölüme terk ediyor.
 
Diğer yandan “Nahşevn" birimi, İsrail ordusunun en güçlü ve en büyük askeri birliklerinden biri olarak kabul ediliyor ve özellikle hapishanelerde Filistinli esirleri zulüm ve baskı altında tutmak için kuruldu. 
 
Filistinli esirlerin bulunduğu kısımlara baskınlar düzenleyen işgal güçleri, esirlerin odalarını dağıtmakla yetinmeyerek çay, kahve tarzı içecekleri esirlerin elbiselerine döküyor.
 
Haziran 2020 tarihli resmi verilere göre 41’i kadın 400'ü idari tutuklu olmak üzere işgalci İsrail zindanlarında Filistinli esirlerin sayısı 4700’e ulaştı. 
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Filistinli esir Nail el-Bergusi, İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan kişi olması dolayısıyla "Filistinli esirlerin önderi" olarak nitelendiriliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar