NANCY PELOSİ BATI ŞERİA'NIN İŞGALİNE KARŞI ÇIKTI

 

Görüntülenme: 2111 Tarih: 07 Haziran 2020 04:30
NANCY PELOSİ BATI ŞERİA'NIN İŞGALİNE KARŞI ÇIKTI

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Partili Nancy Pelosi, Filistin topraklarının bir parçası olan Batı Şeria’nın ilhak edilmesinin ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarına zarar vereceğini belirtti.
 
ABD'deki Yahudi Demokratik Konseyi tarafından internet üzerinden düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Pelosi, “İsrail tarafının, Filistin topraklarını ilhak etmesi geleceği tehlike altına sokar. İlhak girişimi, ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarına da zarar verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Demokratların kontrolündeki ABD Temsilciler Meclisi’nin yakın zaman önce Filistin-İsrail meselesinde "iki devletli çözüme" destek veren bir tasarıyı kabul ettiğini anımsatan Pelosi, “İlhak konusunda yaşanan gelişmeler karşısında son derece endişe duyuyoruz.” dedi.
 
Ortadoğu’da barışın sağlanması bahanesiyle ABD Başkanı Trump’un açıkladığı Yüzyılın Anlaşması projesini eleştiren Pelosi, söz konusu anlaşmanın yakından veya uzaktan barışla hiçbir alakasının olmadığını vurguladı.
 
Geçen aylarda bazı ABD’li milletvekilleri, Siyonist İsrail’in, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planına karşı çıktıklarını duyurmuştu.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar