FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ABD'YE TEPKİ

 

Görüntülenme: 1605 Tarih: 29 Nisan 2020 09:00
FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ABD'YE TEPKİ

Filistin dışişleri bakanlığı, Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsünün Ürdün nehri batı yakasının işgal topraklarına ilhakına Washington’un hazır olduğunu belirtmesini eleştirdi.

Amerika dışişleri bakanlığı dün sabah, Siyonist rejimin Ürdün nehri batı yakasındaki Siyonist yerleşkelere hakimiyetini resmiyete tanımaya hazır olduğunu duyurdu.
Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Filistin dışişleri bakanlığı bu bağlamda yayınladığı bildiride, Amerika’nın sanki batı yakanın İsrail’e  ait olduğu gibi konuştuğunu vurguladı. 
Bu iddianın Siyonist rejimin tarafını tutmak olduğunu belirten Filistin dışişleri bakanlığı dünya toplumunun bu plana karşı olduğunu açıkça belirtti.
Filistin dışişleri bakanlığı ayrıca dünya toplumundan Amerika hükümetinin kararını kınamakla uluslararası bir çözüm aramaya çağırırken böylece Amerika’nın uluslararası hukuka olan sultasının azaltılmasını istedi. 
İşgal edilen topraklarda Benyamin Netanyahu ve Benny Gantz koalisyon hükümeti kurulması için Temmuz ayında batı yakanın bazı bölgelerini işgal topraklarına ilhak edeceklerini duyurdular.

parstoday

Yorumlar