KASSAM TUGAYLARI'NDAN CİBALİYA'DA BAŞARILI OPERASYON

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı’nın doğusunda işgal güçlerinin ikmal hattını kestiğini, işgal ordusuna ait bir tankı ve bir personel taşıyıcıyı hedef aldığını, bir tünelin de girişini havaya uçurduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 308 Tarih: 17 Mayıs 2024 18:09
KASSAM TUGAYLARI'NDAN CİBALİYA'DA BAŞARILI OPERASYON

El-Kassam Tugayları, bugün (17 Mayıs Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı’nın doğusunda düşmanın ikmal hattını kesmeyi başardık ve bir personel taşıyıcıyı hedef alarak işgal askerlerinden bir kısmını öldürdük ya da yaraladık” dedi.
 

Cibaliya Kampı’na sızan işgal güçlerini birkaç kez ikmal hattını değiştirmeye mecbur bıraktıklarını söyleyen El-Kassam Tugayları, mücahitlerin Cibaliya Kampı’nın doğusunda düşman hatlarının arkasına sızarak bir tankı ve bir personel taşıyıcı hedef aldıklarını, bir tünelin de girişini havaya uçurduklarını bildirdi.
 

İşgal güçleri Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarını Amerika’nın ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle 224 gündür sürdürüyor. İşgal güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 35 bin303 kişi şehit oldu ve 79 bin 261 kişi de yaralandı. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre işgal ordusunun saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi’nde 1,7 milyon kişi de evlerini terk ederek daha güvenli gördüğü bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar