ZALİM İSRAİL KORONAVİRÜS KARŞISINDA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

 

Görüntülenme: 1530 Tarih: 17 Mart 2020 08:55
ZALİM İSRAİL KORONAVİRÜS KARŞISINDA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün yaptığı açıklamada uluslararası insan hakları kuruluşlarını ve hukuk kurumlarını işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere karşı özellikle de korona virüsünün yayılmakta olduğu şu dönemde sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
 
Hamas Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' yaptığı basın açıklamasında, İsrail hapishaneler yönetiminin esirleri haklarından mahrum bırakmasını, özellikle korona virüsüne karşı kullanılacak temizlik maddelerinin ve dezenfektanların içeri sokulmasına engel olmasını insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirdi.
 
El-Kanu', uluslararası insan hakları kuruluşlarını işgal yönetiminin Filistinli esirler arasında korona virüsü salgınının yayılmasını önemsememesi karşısında bu esirlerin korunması için harekete geçmeye çağırdı.
 
Esirler Hareketi de hapishaneler idaresinin gerçekte korona virüsüne karşı koruyucu tedbirlere başvurmadığını sadece esirlerin haklarını daha fazla gasp ettiğini dile getirdi. Bu hareketin açıklamasında işgal yönetiminin aralarında temizlik maddelerinin, dezenfektanların ve temel ihtiyaç maddelerinin de bulunduğu 170 ürünü kantinlerin satış listesinden çıkardığına dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar