KORONAVİRÜSÜ BAHANE EDEN SİYONİST YÖNETİCİLER FİLİSTİNLİLERE YENİ KISITLAMALAR GETİRDİ

 

Görüntülenme: 1525 Tarih: 17 Mart 2020 06:25
KORONAVİRÜSÜ BAHANE EDEN SİYONİST YÖNETİCİLER FİLİSTİNLİLERE YENİ KISITLAMALAR GETİRDİ

İsrail işgal yönetiminin bu sabahtan itibaren korona virüsünün yayılmasını önleme gerekçesiyle Filistin topraklarına yeni kısıtlamalar getirdiği bildirildi.
 
İşgal devletinin Savunma Bakanı Naftali Bennett, sağlık, tarım, ilk yardım ve inşaat gibi temel ekonomik sektörlerin dışında kalan alanlarda çalışan Filistinli işçilerin işgal altındaki bölgelere geçmelerini yasaklayan kararı imzaladı. Bu karara göre içeri girebilecek işçilerin de İsrail'in iç istihbarat örgütü Şabak tarafından verilen onay belgesini almış olmaları şart koşulacak.
 
Karar, işçilere işgal altındaki bölgede en fazla bir veya iki ay kadar kalmalarına izin verecek. İzin verme yetkisine sahip bütün organların verebileceği azami süre de bunu aşmayacak. Bu arada ticari ürünlerin geçirilmesi işlemi dışında geçiş kapıları da kapalı tutulmaya devam edilecek.
 
Kararda belirtilenlerin ve yahudi yerleşim merkezlerinde korona virüsün yayılmasını önlemek için mücadele işini yürüten organların yaptığı yönlendirmelerin dikkate alınması istendi.
 
Beytüllahim şehrinin karantina alınması işleminin süreceği belirtilirken, yahudi yerleşimcilerden de A ve B kategorisine giren bölgelere zorunlu haller dışında geçmemeleri istendi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar