AHMED BAHR'DAN SUUD'TA TUTUKLU BULUNAN FİLİSTİNLİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1740 Tarih: 16 Mart 2020 21:39
AHMED BAHR'DAN SUUD'TA TUTUKLU BULUNAN FİLİSTİNLİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah b. Muhammed b. İbrahim Âli Şeyh’i, Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklarla ilgili haksızlığa acilen son verilmesi ve tutukluların serbest bırakılması için müdahale çağrısında bulundu.
 
Başkan Yardımcısı Bahr, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Suudi Arabistan tarafından onlarca Filistinlinin cinayet içermeyen suçlamalarla yargılanması konusunda alınan haberleri kınadığını ve reddettiğini ifade etti.
 
Ahmed Bahr tarafından, dün sabah Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı’na gönderilen acil bir mesajda Filistin halkının, Suudi Arabistan Krallığına ve halkına içten sevgi, övgü ve minnettarlık hislerinin olduğu kaydedildi.
 
Bahr mesajda ayrıca, son on yıl boyunca Filistin halkını desteklemek için Suudi Arabistan dahilinde toplanan tüm yardım ve bağışların Suudi Hükümetin bilgisi dahilinde olduğunu, yasal ve kamuya açık bir şekilde yapıldığını vurgulayarak, yardımların tamamen insani amaçlara yönelik fakir ve şehit ailelerini, işgal nedeniyle sevdiklerini kaybetmiş esirleri kapsadığını sözlerine ekledi.
 
Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, 8 Mart Pazar günü Filistin direnişini ve Filistin davasını desteklemeleri nedeniyle tutuklanan Filistinli ve Ürdünlüleri mahkeme önüne çıkarmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar