KORSAN İSRAİL SON 2 HAFTADA FİLİSTİNLİLERE AİT 15 EVİ YIKTI

 

Görüntülenme: 2275 Tarih: 07 Mart 2020 05:32
KORSAN İSRAİL SON 2 HAFTADA FİLİSTİNLİLERE AİT 15 EVİ YIKTI

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)'nin işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan temsilciliği İsrail işgal yönetiminin son iki hafta içerisinde Batı Yaka'da C kategorisine giren bölgede ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 15 evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığını veya gasp ettiğini dile getirdi.
 
Ofisin 18 Şubat ile 2 Mart 2020 arasındaki süreci ele alan raporunda yıkım faaliyetlerinin 33 kişiyi göçe zorladığı ve ayrıca 100 kişiye zarar verdiği belirtildi.
 
Rapora göre yıkılan veya gasp edilen evlerin beşi Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil şehrinin güneyinde bulunan meskun alanlarda yer alıyordu. Beş tanesi insanî yardımlarla yapılmıştı. Yıkılan binalardan birinin de Susya'daki bir okul için depo olarak kullanılan mobil bina olduğu belirtildi.
 
Rapora göre binalardan dördü, ruhsatsız ve yeni olduğu tespit edilen binaların yıkılmasına izin veren 1797 nolu askeri karara dayanılarak yıkıldı. Beşi işgal altındaki Kudüs'te bulunan 9 bina ise sahiplerinin elleriyle yıktırıldı. İşgal yönetimi sahipleri tarafından yıkılması için talimat gönderdiği binaların yıkılmaması durumunda kendisi ayrıca yüksek miktarda yıkım parası alıyor.
 
Senenin başından itibaren yıkılan ev sayısının ise 89'a ulaştığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar