FİLİSTİN DİRENİŞİ İSRAİL'DEKİ SEÇİM SONUÇLARINA NASIL BAKIYOR?

 

Görüntülenme: 1817 Tarih: 04 Mart 2020 12:36
FİLİSTİN DİRENİŞİ İSRAİL'DEKİ SEÇİM SONUÇLARINA NASIL BAKIYOR?

Filistin Enformasyon Merkezi, işgal rejiminin seçimlerinden Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi'nin birincilikle çıkması hakkında Filistin direniş hareketlerinin yaptığı ilk açıklamaları derledi.
 
Hamas, yaptığı açıklamada Likud Partisi'nin zaferinin İsrail toplumu açısından farklı bir anlam taşımadığını, bunların bütün siyasi oluşumlarının Filistin halkının haklarını gasp eden siyonist işgalin kazıklarını sağlamlaştırma amacına yönelmiş siyonist anlayışa sahip olduklarını dile getirdi.
 
Hareketin resmi sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, gelecek İsrail hükümetinin kimliğinin kendilerinin siyonist işgale karşı mücadelelerinin mahiyetini değiştirmeyeceğini, direnişin onu kendisine karşı mücadele verilmesi gereken bir işgal hükümeti olarak algılayacağını ifade etti.
 
İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Davud Şihab da İsrail seçimlerinin sonuçlarının realiteyi hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini belirtti. Ortada devam eden bir işgal ve düşmanlık olduğunu belirten Şihab; "İşgale ve düşmanlığa karşı durmamız da gayet doğal ve açıktır" dedi.
 
Şihab yaptığı basın açıklamasında Filistin halkının geçmişteki işgal hükümetleri döneminde büyük bedeller ödediğini dile getirdi.
 
Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin Siyasi Birim üyesi Teysir Halid de İsrail seçimlerinin sonuçlarının İsrail toplumunda faşizme ve aşırılığa daha fazla kayma olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. İsrail'deki sağın ve aşırı sağın yahudi yerleşimciliğinin ve yerleşim merkezlerini genişletme politikasının destek bulduğunun anlaşıldığını belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar