AÇLIK GREVİNDEKİ ÜRDÜNLÜ KADIN ESİR HASTANEYE KALDIRILDI

 

Görüntülenme: 1757 Tarih: 25 Ekim 2019 13:09
AÇLIK GREVİNDEKİ ÜRDÜNLÜ KADIN ESİR HASTANEYE KALDIRILDI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, işgal yönetiminin idari hapis cezasını protesto için bir aydır açlık grevinde olan kadın esir Hibe El-Lebedi’yi sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye naklettiğini açıkladı.
 
Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Süfyan El-Kudat, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Hibe bugün hastaneye kaldırıldı ve gerekli tedavi uygulandıktan sonra gözaltında tutulduğu yere geri götürüldü” dedi.
 
Tel Aviv’deki Ürdün Büyükelçiliği’nin işgal yönetiminden kadın esir Hibe El-Lebedi’ye gerekli tıbbi desteğin verilmesini talep ettiğini söyleten El-Kudat, El-Lebedi’nin sağlık durumunun şu an istikrarlı olduğunu belirtti.
 
El-Kudat, Ürdün Dışişleri Bakanlığı’nın işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Hibe El-Lebedi’nin ve Abdurrahman Meri’nin serbest bırakılması için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.
 
Ürdün vatandaşlığı da bulunan Filistinli kadın esir Hibe El-Lebedi’nin babası Ahmed El-Lebedi, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun kötüye gittiğini söylemişti.
 
İşgal güçleri, annesiyle birlikte Nablus’taki bir yakınlarının düğününe katılmak için Batı Yaka’ya girmek isteyen Hibe El-Lebedi’yi 20 Ağustos’ta El-Kerame Kapısı’nda gözaltına aldı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar