MALEZYALI KURULUŞ SİYONİST GÜÇLERİN CİNAYETLERİYLE İLGİLİ KANIT TOPLUYOR

 

Görüntülenme: 1593 Tarih: 25 Ekim 2019 16:46
MALEZYALI KURULUŞ SİYONİST GÜÇLERİN CİNAYETLERİYLE İLGİLİ KANIT TOPLUYOR

Malezya’da faaliyet gösteren “MyAQSA” Müessesesi, yıl sonunda Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sunmak ve işgal rejiminin insanlığa karşı suç işlemekle suçlanmasını sağlamak için görgü tanıklarından işgal güçlerinin işlediği cinayetlere dair kanıt topluyor.
 
Müessesenin özel heyeti başkanı Lokman Şerif İlyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Mayıs ayında Lahey’deki buluşmadan sonra İsrail’in mahkemede yargılanabilmesi için kanıt toplanması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.
 
İlyas, bu ay Filistin’in işgal ordusunun cinayetlerinden en çok zarar gören üç bölgesinde araştırma yaptıklarını ve mahkemede ifade verecek görgü tanıkları bulduklarını bildirdi.
 
On kişiden oluşan heyetin Kudüs kentindeki Vadi El-Hıms, El-İseviyye ve Et-Tur bölgelerine gittiğini ifade eden İlyas, heyetin üç gün boyunca işgal ordusunun cinayetleriyle ilgili tanıklıkları kaydettiğini açıkladı.
 
Heyetin Malezya’da düzenlediği basın toplantısına Malezya’daki Filistin Büyükelçisi Velid Ebu Ali ile “MyAQSA” Müessesesi Yürütme Kurulu Başkanı Nur Azman Muammed Şemseddin’in de katıldığı ifade edildi.
 
İlyas, yakında heyetin Kudüs ziyaretiyle ilgili kapsamlı bir rapor yayınlayacaklarını ve ellerinde işgal güçlerinin insanlığa karşı suç işlediğini gösteren güçlü deliller olduğunu söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar