YEMEN KORSAN İSRAİL'İ AKDENİZ'DE DE RAHAT BIRAKMAMAKTA KARARLI

Sana Hükümetinin enformasyon bakanı, Yemen'in Filistin halkını desteklemek üzere ön cephede yer almasını sağlayacak imkânlara sahip olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 192 Tarih: 05 Mayıs 2024 22:19
YEMEN KORSAN İSRAİL'İ AKDENİZ'DE DE RAHAT BIRAKMAMAKTA KARARLI

Sanaa hükümetinin Enformasyon Bakanı Dayfullah eş-Şami açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı operasyonların “İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurulana kadar sona ermeyeceğini” bildirdi.

Lübnan'ın Arapça yayın yapan el-Meyadin televizyonuna konuşan eş-Şami, Akdeniz'deki operasyonların “başlayacağını” belirterek, “dikkatli bir izleme yapıldığını ve önümüzdeki günlerde ilk operasyonların duyurulacağını” söyledi.

Eş-Şami, dünyada İsrail işgaliyle bağı olan her oluşumun “ticaretinin etkileneceğini ve Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin hedefi olacağını” vurguladı.

Eş-Şami, Yemen'in Filistin halkını desteklemek için ön cephede yer almasını sağlayacak imkânlara sahip olduğunu belirterek, savaşmaya hazır savaşçı sayısının “yakında bir milyona” ulaşmasının muhtemel olduğunu sözlerine ekledi.

Sana Hükümeti Enformasyon bakanı, Silahlı Kuvvetlerin, “aldatıcı” olarak nitelendirdiği anlaşmaya varılması halinde, saldırının durdurulmasının uygulanmasında işgalcilerin samimiyetini yakından izleyeceğini vurguladı.

Eş-Şami, Yemenlilerin işgal altındaki Filistin'deki direnişi destekleme konusunda özel bir talepleri olmadığını vurguladı.

Eş-Şami, ayrıca, Gazze'ye destek sürecinin “Yemen'in kendi meselelerinden ayrı bir konu olduğunu” belirtti.

Filistin davasına desteğin kesilmesi karşılığında birçok cazip teklif sunulduğunu, ancak Yemen halkı ve liderliğinin “zafere ulaşılana kadar Filistin konusundaki tutumundan taviz vermeyeceğini” kaydetti.

Bu açıklama, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına karşılık olarak gerilimin dördüncü aşamasının başladığını duyurmasının ardından geldi.

Yahya Seri yaptığı açıklamada, Akdeniz'den İsrail limanlarına giden gemilerin hedef alınmasını içeren yeni bir aşamayı duyurmuştu.

Seri, İsrail'in Refah'a karşı bir askeri operasyon başlatması halinde Sana'nın, işgal altındaki Filistin limanlarına giren ve bu limanlara ikmal yapan tüm gemilere yaptırım uygulayacağını vurgulamıştı.

YDH

Yorumlar