IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ HAYFA'YA FÜZE FIRLATTI

Irak İslami Direnişi, Filistin halkına ve direnişine destek amacıyla işgal altındaki Filistin'in Hayfa limanına bir seyir füzesi fırlattığını duyurdu. 

Görüntülenme: 165 Tarih: 05 Mayıs 2024 17:14
IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ HAYFA'YA FÜZE FIRLATTI

Arkab adlı seyir füzesi, Irak topraklarından işgal altındaki Filistin topraklarına doğru fırlatıldı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı ışığında Direniş tarafından birkaç kez saldırıya uğrayan hayati Hayfa limanını hedef aldı.

Direniş, operasyonun “Filistin davasına olan bağlılığının devamı, Filistin halkı ve direnişine destek ve İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak” gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bu operasyon, Irak İslami Direnişi'nin, ikisi işgal altındaki Filistin'deki İsrail hedeflerine, biri de Ölü Deniz'deki bir İsrail hedefine yönelik olmak üzere üç operasyonu üstlenmesinin ardından geldi.

Irak Direniş Hareketi el-Nuceba üyesi Muhammed el-Musevi el-Meyadin’e yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e yapılan füze saldırısının Irak Direnişi’nin Direniş Ekseni’nin önemli bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtladığını söylemişti.

YDH

Yorumlar