HİZBULLAH'IN OPERASYONLARI SİYONİST İŞGALCİLERİ FİLİSTİN'İN KUZEYİNDEN KAÇIRIYOR

62 bin İsrailli “yerleşimcinin” Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle kuzey Filistin'den kaçtığı bildirildi. 

Görüntülenme: 207 Tarih: 22 Nisan 2024 20:30
HİZBULLAH'IN OPERASYONLARI SİYONİST İŞGALCİLERİ FİLİSTİN'İN KUZEYİNDEN KAÇIRIYOR

Yaklaşık 62 bin İsrailli “yerleşimcinin”, Lübnan Hizbullah direniş hareketinin, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına misilleme olarak başlattığı operasyonlardan korktuğu için İsrail işgali altındaki toprakların kuzey kesimindeki bölgelerden kaçtığı açıklandı.

Lübnan'ın el-Meyadin televizyonu haber kanalı, pazar akşamı İsrail medya kuruluşlarına atıfta bulunarak, Hizbullah'ın operasyonları sonucunda bölgeyi tahliye eden “yerleşimcilerin” sayısının şu anda 62 bin gibi şaşırtıcı bir rakama ulaştığını bildirdi.

Haberde, “yerleşimcilerin” 30 bininin işgal altındaki kuzey Filistin'i kendi başlarına tahliye ettiği kaydedildi. Ayrıca, “bölge sakinleri” arasında, Hizbullah savaşçılarının İsrail ordusunun herhangi bir eyleminden çekindiklerine dair hiçbir işaret olmadan günlük operasyonlar yürütmeye devam ettiğine dair korkuların arttığı belirtildi.

İsrail medyası ayrıca, tahliye edilenlerin %40'ının bölgeye geri dönmeyi düşünmediğini vurguladı.

Ayrıca, bölgeyi gönüllü olarak terk edenlerin % 38'inin de artık işgal altındaki kuzey bölgelerindeki önceki ikamet yerlerine geri dönme niyetinde olmadığı bildirildi.

YDH

Yorumlar