PAKİSTANLI ESKİ BAKAN SEYYİD MÜNİR HÜSEYİN GİLANİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Pakistan'ın eski bakanlarından Seyyid Münir Hüseyin Gilani, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Siyonist rejime yönelik operasyonunu İran İslam Cumhuriyeti adına büyük bir başarı olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 122 Tarih: 18 Nisan 2024 00:36
PAKİSTANLI ESKİ BAKAN SEYYİD MÜNİR HÜSEYİN GİLANİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik terör saldırısına yanıt olarak İran, 13 Nisan'da Siyonistlerin işgal altındaki topraklardaki askeri mevzilerini İHA ve füzelerle hedef aldı.

Bu bağlamda İran İslam Cumhuriyeti, işgal altındaki topraklardaki belirli hedeflere karşı birleşik bir füze ve insansız hava aracı operasyonu düzenledi.

Bu operasyonla eş zamanlı olarak Lübnan Hizbullahı, Irak ve Yemen direniş güçleri de işgal altındaki bölgeleri roket yağmuruna tuttu. Son raporlar, İran'ın işgal altındaki bölgelerdeki askeri üslere karşı tepkisinin ardından Siyonistlere büyük zarar verildiğini gösteriyor.

Pakistan'ın eski Federal Eğitim Bakanı ve İslami Demokratik Partisi Başkanı Seyyid Münir Hüseyin Gilani, Mehr Haber Ajansı'na verdiği demeçte İran'ın işgal altındaki bölgelere yönelik "Gerçek Vaat" operasyonunu değerlendirdi.

1. İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı ve füze saldırısına ilişkin değerlendirmeniz nedir?

Hamas İsrail'i rezil etmişti ve Tel Aviv kaybettiği itibarını yeniden kazanma çabasındaydı. Öte yandan İsrail'in uluslararası desteğe ihtiyacı vardı. Bu yüzden İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına saldırdı. İran İslam Cumhuriyeti'nin de bu saldırıya sert bir şekilde karışılık vermesi bekleniyordu. İran da yapması gerekeni yaptı.

Tahran'ın askeri yanıtı doğru ve hukuka uygundu çünkü İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına yönelik saldırısı İran topraklarına yapılan bir saldırı anlamına geliyor. Bu açıdan "Gerçek Vaat" operasyonu İslam Cumhuriyeti için büyük bir başarı oldu. Bence İran Siyonist Rejim ve ABD'ye en iyi şekilde yanıt verdi.

2- Sizce bu operasyon amacına ulaştı mı?

Bana göre İran'ın Siyonist rejime yönelik cezalandırıcı operasyonu tüm amaçlarına ulaştı. İranlıların İsrail'i rezil ederek işgal altındaki toprakları hedef alması büyük bir başarıdır.

mehrnews

Yorumlar