SİYONİST ANALİST DORON MATZA İRAN'IN MİSİLLEME KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Siyonist analistler, İran’ın bu rejimin Şam’da işlediği cinayete vereceği cevabı korku dehşet içinde beklediklerini belirtirken İran'ın İsrail'e karşı oyunun kurallarını değiştireceğini ve Tel Aviv'in savaşlar arası savaş stratejisini sonsuza kadar yok edebileceğini vurguluyor. 

Görüntülenme: 240 Tarih: 13 Nisan 2024 23:23
SİYONİST ANALİST DORON MATZA İRAN'IN MİSİLLEME KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Siyonistler, İran’ın işgalci rejimin Şam'daki İran Konsolosluğunu hedef alan terör saldırısına vereceği cevabı hususunda hayatlarına korku ve endişe dalgasının gölgesinde devam ederlerken İbranice yayın yapan bir haber sitesi, hazırladığı bir raporda İsrail toplumunda hüküm süren kaygı ve panik durumunu ele aldı.

Oryantalistler, istihbarat unsurları, güvenlik örgütleri aktivistleri ve Siyonist rejimin askeri gazetecileri de dahil olmak üzere askeri ve siyasi uzmanların yer aldığı İsrail'in 301 Arap Dünyası web sitesi yayınladığı bir raporda; İran'ın bu rejimin Şam'da işlediği suça vereceği cevabın Siyonist toplum üzerinde yarattığı korku ve paniğin açıkça görüldüğü görüntülere yer verdi. Doron Matsa, bu web sitesinin yayın kurulu üyesi olup, İsrail'in güvenlik ve askeri kurumlarının eski bir yetkilisi ve Bar Ilan Üniversitesi Begin–Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde araştırmacıdır. O Bu bağlamda şunları vurguladı: Ramazan ayı ile İsrail ordusunun Refah'a girişi arasındaki dönem aslında İran'ın İsrail'e doğrudan saldırısı bekleme dönemidir.

İran, İsrail'e karşı oyunun kurallarını değiştirecek

İsrailli istihbarat uzmanı şunları ekledi: Bugün mesele İran'ın İsrail'e cevap verip vermeyeceği meselesi değil, bugün mesele bu cevabın ne zaman olacağı ve İsrail'in savaşın çehresini tamamen değiştirecek bir duruma hazır olup olmadığı meselesidir.

Bu raporun devamında ise şu ifadelere yer verildi: Oyunun kuralları değişiyor ve İran'ın cevabından sonra İsrail tekrar cevap vermek isterse yine Tahran'ın doğrudan yanıtıyla karşı karşıya kalacak. İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısı ve ülkenin Suriye'deki askeri danışmanlarına suikast düzenlenmesinin ardından İsrail'e karşı oyunun kuralları tamamen değişiyor.

tesnim

Yorumlar