HİZBULLAH'TAN İSMAİL HANİYE'YE TAZİYE MESAJI

Hizbullah'ın Lübnan'daki genel sekreter yardımcısı, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye ile yaptığı telefon görüşmesinde, çocukları ve torunlarının şehit olması nedeniyle taziyelerini dile getirdi. 

Görüntülenme: 146 Tarih: 11 Nisan 2024 22:29
HİZBULLAH'TAN İSMAİL HANİYE'YE TAZİYE MESAJI

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Şeyh Naim Kasım da bu kayıptan dolayı Heniye'nin ailesine, direniş hareketinin liderlerine, Gazze ve Filistin halkına taziyelerini iletti.

Lübnan Hizbullahı genel sekreter yardımcısı, Yüce Allah'tan, bu fedakarlıkların meyvesinin Gazze halkının, direniş güçlerinin, tüm Filistin halkının ve İslam ümmetinin zaferi olmasını istedi.

Irak Hşdi Şabi Başkanı Faleh El Fayaz, yayınladığı mesajda, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki bombalamasında Heniye'in üç çocuğu ve torununun şehit olması nedeniyle taziyelerini bildirdi.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al-i Sani ve Filistin Özerk Yönetimi başkanı Mahmud Abbas, Heniye'in bazı çocukları ve torunlarının şehadeti nedeniyle taziyelerini ilettiler.

Bu sırada; İslami direniş hareketi Hamas Çarşamba gecesi bir bildiri yayınlayarak şunları vurguladı:

"Bu hareketin liderlerine, onların çocuklarına ve ailelerine düzenlenen suikast, savaş alanında mağlup edilen düşmanın korkakça bir eylemi ve başarısız bir girişimidir."

Hamas hareketinin bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
"Düşman, hedeflerine ulaşmadaki utanç verici başarısızlığın ardından, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik acımasız bombalamanın müzakerelerde bir pazarlık kozu olduğunu düşünebilir bu yanlış fikirlerle hiçbir yere varamaz çünkü dökülen kanlar ve fedakarlıklar Filistin milletini ve düşmana karşı direnişi daha kararlı ve dirençli kılmakta, Mücahidlerin bu topraklardaki işgalcileri defetmek ve bu rejimi yıkmak konusundaki kararlılığını da artırmaktadır."

parstoday

Yorumlar