KOVANCILAR'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI (VİDEO-FOTO)

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Kudüs Gönüllüleri Platformu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 138 Tarih: 11 Nisan 2024 21:58
KOVANCILAR'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI (VİDEO-FOTO)

Kovancılar Merkez Cami Parkında Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen basın açıklmasına, Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök, HÜDA PAR İlçe Başkanı İsrafil Karamazı, STK Temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Kur`an-ı Kerim`in okunmasının ardından basın açıklamasını Kudüs Gönüllüleri Platformu adına Musab Yılmaz okudu.

Musab Yılmaz, Kudüs özgürleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini, tüm fikir ayrılıklarını ve ihtilafları Kudüs eksenin Müslümanların bırakması gerektiğini, Filistin davasını savunmak kendi ülkemizi savunmak anlamına geldiğini belirterek Gazze`de yaşanan dramı dile getirdi.

Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında, kadir gecelerini geçirdiğimiz bu rahmet günlerinde, soykırımcı Israil rejimi çoğu çocuk ve kadın olmak üzere, 30 binin üzerinde Filistinli kardeşimizi katletmeye devam ediyor. Yerinden edilen 3 milyona yakın Filistinli sığındıkları Refah çadır kentlerinde bile hava saldırılarına ve keskin nişancı ateşine maruz kalarak acımasızca katlediliyor. Yokluk içinde, salgın hastalıklarla mücadele eden, ve tüm temel imkanlardan mahrum olan mazlum Gazze halkı, iftar yapmak için bir parça ekmek aramaya çıktığında bile acımazsızca katlediliyor. Yaralıların ve hastaların sığındığı Hastaneler bombalanıyor veya işgal edilip ateşe veriliyor. Doktorlar ve sağlık personelleri barbarca katlediliyor. Gazze halkı hapisle , İşkenceyle , açlıkla, soğuk havayla,  türlü ihanetler ve amansız hastalıklarla sınanıyor fakat asla boyun eğmiyor! Ellerinde kalan son imkanlarla da kahramanca direniyorlar." dedi.

Tüm dünyaya karşı kahramanlık dersi veren Gazze, adeta bu zulme sessiz kalan, Israil ile normalleşme süreci başlatan Müslüman devletlere ve onların yöneticilerine Müslümanlık ve insaniyet dersi verdiğini hatırlatan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İsrail ile yapılan ticaret büyük bir utanç vesilesi olmakla beraber Gazze halkına karşı bir hakarettir"

"Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde mazlum Filistin halkı için sokaklara dökülen duyarlı insanları içtenlikle selamlıyoruz. Israil mallarını boykot eden ve yine mazlum Filistin halkına yardımlarını esirgemeyen duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimizin, bu konudaki hassasiyetini takdire şayan biliyor ve bu durumun giderek artmasını Rabbimizden temenni ediyoruz. Bununla birlikte, bizi derinden yaralayan konu ise gücünü bu halktan alan Müslüman hükümetlerin , Gazze soykırımı süresince Israil’e gemiler ile hayati malzeme göndermesidir. Zira, seçim dönemlerinde Gazze’yi dilinden düşürmeyen , Filistin halkına destek açıklamaları yapmaktan geri durmayan siyasi liderlerimiz, maalesef Israil’e hayati önem arz eden malzeme gönderimine göz yumuyorlar. Hali hazırda TÜİK ve diğer bazı ticari raporlara göre ülkemizden Siyonist Israil’e Barut , Çelik , Dikenli Tel , Yakıt, Beton, Kablo, ve bazı Askeri teçhizatlar dahil olmak üzere Gıda ve Giyim gibi birçok malzeme gönderilmektedir. Bu olay büyük bir utanç vesilesi olmakla beraber Gazze halkına karşı bir hakarettir. Bu nedenle, buradan yöneticilerimize sesleniyoruz, ve diyoruz ki, bu utanca artık bir son verin! Buradan iktidara sesleniyoruz! ve diyoruz ki, bu politikanızla Siyonist canavarın daha da azgınlaşmasına sebep oluyor ve mevcut ateşkes çabalarına engel oluyorsunuz. Biz inanıyoruz ki geride bıraktığımız seçim sürecinde halkımızın Kudüs konusundaki hassasiyeti anlaşılmıştır. Ve dolaysıyla buradan sesleniyor ve diyoruz ki, lütfen artık bu utanca bir son verin!"

Okunan duanın ardından program sona erdi. (İLKHA)


Yorumlar