KATİL NETANYAHU'DAN İRAN AÇIKLAMASI

İşgalci Siyonist İsrail Başbakanı Başbakan Benyamin Netanyahu Tel Hashomer üssünde İsrail ordusuna yeni katılan askerlerle bir araya geldi. 

Görüntülenme: 133 Tarih: 10 Nisan 2024 23:22
KATİL NETANYAHU'DAN İRAN AÇIKLAMASI

Ziyaretin başında Netanyahu askere alım verilerine ilişkin genel bir değerlendirme yaparak askere alınanların İşgalci İsrail ordusunda hizmet etmek ve özellikle de muharip rollerde görev almak için gösterdikleri büyük motivasyondan etkilendiği belirtti.

Çocuk Katili Netanyahu birliklerine yeni katılan askerlere hitaben yaptığı konuşmasında şu cümleleri kaydetti:

Bugün sizin ve devletin hayatında çok önemli bir gün. Devlet kendimizi savunma kabiliyetimiz sayesinde var. Devleti kurduğumuzdan beri bu saldırılar durmadı, bu yüzlerce hatta binlerce yıldır Yahudi halkının kaderiydi. Devletin kurulmasıyla birlikte değişen şey, bu saldırıları püskürtme kabiliyetimiz oldu. Bazen çok ağır bedeller ödeyerek, ama her zaman hoşuna gitmese de tüm dünyanın anladığı bir güçle, ama biliyoruz ki o olmadan var olamayız.

Netanyahu Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarla ilgili olarak, "Refah da dahil olmak üzere Hamas tugaylarının bertaraf edilmesini tamamlayacağız. Dünyada bizi durduracak hiçbir güç yoktur. Bunu yapmaya çalışan pek çok güç var ama işe yaramayacak çünkü bu düşmana yapacaklarımızdan sonra artık bunu yapmayacaklar. Var olmaya da devam edemeyecekler. Bunu yapmaya kararlıyız ve şimdi her biriniz, işe alımlarınızda, hedefin tamamlanmasına şu ya da bu şekilde katkıda bulunacaksınız. Öyle olmak zorunda. Ülkemize böyle bir şey yaptıktan sonra bir daha yapamayacaklar" cümlelerini vurguladı.

Netanyahu konuşmasında 3 ana hedefleri olduğu dile getirdi:

Rehineleri geri almak,

Hamas'ı ortadan kaldırmak,

Gazze'nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak.

Netanyahu dördüncü bir hedeflerinin daha olduğunu ifade ederek, "Dördüncü bir hedef daha var: Hamas bizi yok etmeyi amaçlayan İran'ın şer ekseninin bir parçası. Hamas'ı yendiğimizde sadece Hamas'ı yenmiş olmayız, bu ekseni de yenmiş oluruz. Ortadoğu'da ve ötesinde herkes bu sahada kimin kazanacağını izliyor: İsrail mi yoksa İran ve uyduları mı? Siz kimin kazanacağını zaten biliyorsunuz. Hepinize iyi şanslar" sözlerini tamamladı.

rasthaber

Yorumlar