KASSAM TUGAYLARI: ŞEHİD GENERAL ZAHİDİ DİRENİŞİN İNŞASINDA ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİ

Kassam Tugayları, İsrail tarafından öldürülen Devrim Muhafızları generalinin uzun yıllar boyunca Direniş'in İsrail rejimine karşı savaşmaya hazırlanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. 

Görüntülenme: 152 Tarih: 03 Nisan 2024 22:15
KASSAM TUGAYLARI: ŞEHİD GENERAL ZAHİDİ DİRENİŞİN İNŞASINDA ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİ

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün Lübnan ve Suriye'deki komutanı Zahidi’nin, Direniş'in inşasında ve uzun yıllar boyunca İsrail’e karşı savaşmaya hazırlanmasında oynadığı önemli rolü övdü.

Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi, pazartesi günü Şam'daki İran Konsolosluğu’nu hedef alan bir saldırıda birkaç üst düzey arkadaşıyla birlikte İsrail tarafından öldürülmüştü.

el-Kassam Tugayları’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Şehid İzzeddin el-Kassam Tugayları, Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen hain Siyonist saldırı sonucunda şehit olan büyük komutan Muhammed Rıza Zahidî (Ebu Mehdi) ve kardeşlerinin Kudüs yolundaki şehadetleri dolayısıyla Arap ve İslam ümmetine taziyelerini bildiriyor.”

Açıklamanın devamında, “bu korkakça suikastı kınadıklarını” belirten Kassam Tugayları “şehit Ebu Mehdi’nin uzun yıllar boyunca Siyonist işgale karşı direniş cephesinin inşasında oynadığı büyük rolü ve Aksa Tufanı savaşındaki bariz rolünü takdirle anıyoruz.” dedi.

Diğer Filistinli direniş grupları da yaptıkları açıklamalarla İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği ve Devrim Muhafızları'nın Lübnan ve Suriye'deki Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile birlikte bazı üst düzey mensubunun hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınamıştı.

Bu direniş grupları, İsrail'in Suriye'de Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarına suikast düzenlemesinin İran'ın Filistin Direnişi karşısındaki sağlam duruşunu etkilemeyeceğini vurgulamıştı.

Kudüs Gücü'nün en önde gelen komutanlarından biri olan Zahidi, Devrim Muhafızları Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısıydı. Ayrıca 2005-2006 yılları arasında DMO'nun Hava Kuvvetleri'nin ve 2006-2008 yılları arasında da Kara Kuvvetleri'nin liderliğini üstlenmişti.

YDH

Yorumlar