MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN İSMAİL HANİYE'YE TEBRİK

İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile yaptığı görüşmede, Direniş Cephesine desteğin Tahran’ın gündeminde yer aldığını belirtti. 

Görüntülenme: 182 Tarih: 29 Mart 2024 14:45
MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN İSMAİL HANİYE'YE TEBRİK

İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile görüştü.

Galibaf görüşmede Gazze’deki duruma değinerek, “Gazze’de inancın imansızlara karşı gösterdiği direnişine tanık oluyoruz. Gazze halkı Kur’an-ı Kerim’e güvenerek ayakta durabilmiştir, bu zaferden dolayı sizleri tebrik etmek gerekir.” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim 2023’te icra ettiği Aksa Tufanı operasyonunu İslam ülkelerinin siyaset ve mücadele tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

Meclis Başkanı Galibaf, “İran İslam Cumhuriyeti olarak hepimiz sahadayız ve Filistin’e Siyonist rejime karşı mücadeleye destek her zaman gündemimizde yer alıyor.” ifadesini kullandı.

Galibaf, savaşın nihai galibinin direnen taraf olacağına inandıklarını belirterek “Direnişin farklı alanlarda çaba göstermesi lazım ve zor durumda olan Gazze halkı ihmal edilmemeli. Ayrıca Direniş Cephesinde yer alan grupların ortak hareket etmesi için adım atması gerekiyor.” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) “Ramazan ayında acil ateşkes sağlanmasını talep eden” karar tasarısını onaylamasının ardından Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye Tahran'a gitti.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın resmi törenle karşıladığı Heniyye, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei ve Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de bir araya geldi.

tesnim

Yorumlar