HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Hizbullah’ın üst düzey yetkilisi, Filistin halkını yalnız bırakmayacaklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 154 Tarih: 27 Mart 2024 09:46
HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Hizbullah’ın Sınırlar ve Kaynaklar İşleri Başkanı Seyyid Nevaf el-Musevi ABD’nin İsrail’e sağladığı yardımlar, uluslararası güçler ile Hizbullah arasındaki diyalog, Direniş’in silah stoku ve sınırdaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Lübnan medyası el-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Musevi, ABD’nin silah ve mühimmat yardımı olmasaydı, İsrail işgalinin değil Lübnan’ı vurmak, Gazze’yi bile vuracak kabiliyete sahip olamayacağını vurguladı.

Ayrıca Hizbullah'ın büyük uluslararası güçlerle doğrudan iletişim hatlarının olduğunu belirten Musevi’ye göre, bu güçlerden bazıları Hizbullah yetkililerinden, Hamas’ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları'na, önerilen bir anlaşmayı kabul etmeye ikna etmelerini istedi.

üst düzey Direniş yetkilisi, bu tür kararları verecek tek tarafın Filistin halkı ve Direnişi olduğunu ve Hizbullah'ın bunu teyit ettiğini sözlerine ekledi.

Musevi, bugün Gazze'de yaşananların dünyanın başka hiçbir yeri ile karşılaştırılamayacağını vurgulayarak, Lübnan'daki İslami Direniş’in kuşatma altındaki Filistin halkını yalnız bırakmayı hiçbir koşulda kabul etmeyeceğini söyledi.

Musevi, konuşmasının başka bir bölümünde, Hizbullah’ın askeri kapasitesinin arttığını belirtti.

Nevaf el-Musevi, Direniş’in Lübnan-Filistin sınırında, İsrail işgal güçleriyle yaşanan çatışmalara paralel olarak cephaneliğine yeni silahlar ve füzeler eklemeye devam ettiğini vurguladı.

Lübnan Direniş grubunun, normalde altı aylık bir sürede depolama tesislerine teslim ettiği silah ve mühimmatın, şimdi bir ay içinde teslim edildiğini söyleyen yetkili sözlerine şöyle devam etti: “Hizbullah, deniz, kara ve hava kullanımı için daha doğru ve yeni türlerde olan depolama tesisleri inşa etmeye ve stoklarına yeni füzeler eklemeye devam ediyor.”

Musevi son olarak, ABD de dahil olmak üzere tüm büyük uluslararası aktörlerin Hizbullah'tan doğrudan diyaloğa girmesini talep ettiğini ancak Direniş partisinin bu talepleri reddettiğini teyit etti.

YDH

Yorumlar