HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, önceliklerinin işgal rejiminin saldırgan tutumunun tamamen durması, kuzey bölgeye insani yardımların sorunsuz bir şekilde sokulması, sığınmacıların geri dönmelerine imkan tanınması, net bir şekilde yeniden imar projesinin önünün açılması olduğunu, meselenin işgal rejiminin iddia ettiği gibi sadece esirlerin serbest bırakılmasına münhasır olmadığını belitti.  

Görüntülenme: 248 Tarih: 26 Mart 2024 13:23
HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yaptığı basın açıklamasında; "Biz işgale karşı direniş göstermekle meşru hakkımızı kullanıyoruz. Netanyahu'nun Sinvar'a ulaşılması konusunda yaptığı açıklamaları bizi meşgul etmiyor." diyen Bedran herhangi bir anlaşmaya varılamamasının asıl sebebinin ABD olduğunu dile getirdi. 

Bedran, ABD'nin işgal rejiminin siyasi ve askeri ortağı olduğunu, ona her türlü desteği sağladığını, ancak kendilerinin Filistin tam bağımsız oluncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini, bunun da Filistinlilerin bütün uluslararası yasalara göre meşru hakları olduğunu dile getirdi.

Bedran Hamas'ın Filistin halkı adına görüşmeler yaptığını, kendi yöneticilerine özel bir şey için kapıları zorlamadığını, direnişin işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik olarak devam eden cinayetleri karşısındaki mücadeleleriyle işgalcilerin bu konudaki bütün yalanlarını ve onun gerçek yanının ne olduğunu ortaya çıkardığını ifade etti. 

Bedran, Netanyahu'nun aslında herhangi bir anlaşmaya varmak istemediğini, halkını ve özellikle siyonist esirlerin ailelerini bu konuda sürekli aldattığını, kendisinin siyasi ve güvenlik konusundaki başarısızlığını örtmek amacıyla bunu yaptığını belirtirken; "Mesele esirler ve onların sayılarıyla ilgili değildir. Sorun işgal rejiminin Gazze'deki insanlarımızın hayatlarıyla ilgili temel meselelerde aracılara herhangi bir güvence vermekten kaçınmasından kaynaklanmaktadır." ifadesini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar