GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik işgalde ısrarcı olması nedeniyle ABD ile halihazırda gergin ilişkiler yürüten Siyonist rejimin savunma bakanı Yoav Galany, bugün Washington'ı ziyaret etti. 

Görüntülenme: 343 Tarih: 24 Mart 2024 15:47
GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada Galant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geleceği belirtildi.

Gallant'ın, işgal rejiminin Austin'in daveti üzerine gerçekleştiğini açıkladığı ziyareti, Blinken ve İsrailli liderlerin cuma günü savaşın gidişatı konusunda karşı karşıya gelmelerinin ardından, Blinken'in Tel Aviv'e Refah kentini işgal etmemesi çağrısında bulunmasıyla gerçekleşti.

Washington Post gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'nin de aralarında bulunduğu ayrı bir İsrail heyetinin de pazar günü Washington'da olacağını kaydetti.

Sullivan, geçen hafta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail heyetinin ziyaretinin Başkan Biden tarafından yetkililerin, işgal rejiminin mevcut Refah işgaline ilişkin endişelerini dinlemek ve alternatif bir yaklaşım ortaya koymak' amacıyla talep edildiğini ifade etmişti.

Siyonist rejim hükümetinden yapılan açıklamaya göre heyette, İsrail'in Filistin'deki 'sivil işlerinden' sorumlu kurumu COGAT'tan temsilciler de yer alıyor. Gallant'ın sözcüsü, Bakan'ın ABD seyahatinin heyetten ayrı olduğunu belirtti.

YDH

Yorumlar