EMİR ABDULLAHİYAN İLE İSMAİL HENİYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye, dün akşam yaptıkları telefon görüşmesinde Filistin ve Gazze'deki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Görüntülenme: 147 Tarih: 22 Mart 2024 10:57
EMİR ABDULLAHİYAN İLE İSMAİL HENİYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

İsmail Haniye bu görüşmede, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’ye ve İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’ye selamlarını ileterek, İran halkı ve hükümetinin Mübarek Ramazan Ayını tebrik etti ve Gazze’deki son siyasi ve saha gelişmelerini anlattı.

 

Hamas Lideri, direniş savaşçılarının savaş ve katliam makinası olan Siyonist düşmana karşı durma konusundaki yüksek motivasyon ve gücünü vurgulayarak, insani durumu özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki durumu kritik olarak nitelendirdi ve Gazze sakinlerine insani yardım gönderilmesi ve Siyonist rejimin Gazze sakinlerine, özellikle de çocuklara yönelik uyguladığı insanlık dışı kıtlık ve açlık politikasına karşı koymak için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

Hamas Siyasi Ofisi Başkanı ayrıca soykırımı durdurmaya ve esir değişimine yönelik siyasi ve bölgesel çabaların son durumunu anlattı ve Hamas’ın Filistin halkının meşru taleplerine dayanan şartlarına değinerek, Siyonist rejimin bu konuda engel çıkardığını belirtti ve müzakerelerin başarısız olmasından Netanyahu'yu ve Siyonist rejimi sorumlu tuttu.

 

EMİR ABDULLAHİYAN: NETANYAHU SADECE KENDİ BEKASI İÇİN MÜCADELE EDİYOR

 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bu görüşmede şu ifadelerde bulundu: ‘Netanyahu'nun artık yolun sonuna geldiği ve sadece kendi bekası için çırpındığı artık tüm dünya tarafından açıkça görülüyor.

 

İmam Hamane'nin vurguladığı gibi halkın duruşu ve Filistin direnişiyle İsrail rejimi Gazze savaşında bataklığa saplanmıştır.’

 

Emir Abdullahiyan İsmail Haniye’ye Filistin ile ilgili uluslararası toplantılara aktif katılım da dahil olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti'nin son istişareleri ve diplomatik hareketleri hakkında bilgi verdi.

 

İran Dışişleri Bakanı, BM Güvenlik Konseyi'ni ciddi şekilde eleştirerek, sorumlu uluslararası kurumların Gazze ve Filistin topraklarındaki evsizlerin, kadınların ve çocukların öldürülmesini durdurmak ve Gazze'nin tüm bölgelerindeki sakinlerine derhal ve kısıtlama olmaksızın uluslararası insani yardım göndermek için acil eyleme geçmesi gerektiğini vurguladı.

İrna

Yorumlar