SİYONİST ORDUDA ÇÖKÜŞ HIZLANIYOR

Siyonist rejim basını, İsrail ordusunun çöküşünün sahadaki herhangi bir başarı elde edilememesiyle daha da derinleştiğini yazdı. 

Görüntülenme: 152 Tarih: 21 Mart 2024 14:44
SİYONİST ORDUDA ÇÖKÜŞ HIZLANIYOR

İsrail'in Haaretz gazetesinde Yagil Levy imzasıyla yer bulan makalede, Siyonist rejim ordusunun emir komuta zincirinden algılanandan çok daha ciddi bir çözülme yaşandığı belirtildi.

Makalede, "Burada söz konusu olan sadece tümen komutanları değil, aynı zamanda askerler. Askerlerin eylemlerini kaydeden video kayıtları, Yahudilerin Gazze Şeridi'ne yerleştirilmesi çağrıları, askerlerin sosyal medyayı ölümcül güç kullanma yetenekleri üzerindeki sözde 'kısıtlamayı' eleştirmek için kullanmaları, yağma yapmaları ve çok daha fazlası; tüm bunlar, ordu liderliğinin dizginlemekte zorlandığı ya da isteksiz olduğu, tabandan gelen ve aralıksız devam eden bir ajitasyonun ifadeleri," ifadelerine yer verildi.

İşgal rejminin zorunlu askerlik modeli çöktükçe ve gönüllülük fikri geliştikçe ordu hiyerarşisinin çöktüğü ve zayıfladığına dikkat çekilen makalede, "Bu, kendilerini sağcı ve dini sağ partilerin destekçisi olarak tanımlayan muharip askerlerin yüksek oranıyla daha da şiddetleniyor. Askerler, bu partilerin İsrail'i geçmişteki bozguncu hükümetlerin dayattığı bir felaketten kurtardığına ve solun hükümetin yargı revizyonunu protesto ederek ordunun zayıflamasına katkıda bulunmasıyla daha da kötüleştiğine inanıyor," denildi.

Makalede, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yağmalara göz yumarak askerler üzerindeki kontrolünü yitirdiği vurgulanan makalede, "Sahadaki komutanlar, herhangi bir başarı elde edilemediği -ki bunlar sadece siyasi başarılar olabilir- ve bu nedenle bu süre zarfında yapabilecekleri tek şeyin Gazze'de amaçsızca dolaşmak ve kayıplarını saymak olduğunu anlarken ordunun çöküşü de yoğunlaşıyor," değerlendirmesi yapıldı.

İşgal rejimi açısından 'mutlak zafer' diye bir şeyin mümkün olmadığına işaret edilen makalede, savaş devam ettikçe ordudaki bozulmayı telafi etmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

YDH

Yorumlar