NASIR KENANİ'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, "Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ni ABD’den ve Siyonist rejimden kurtarmak için acil bir önlem düşünmelidir" dedi. 

Görüntülenme: 112 Tarih: 21 Mart 2024 23:42
NASIR KENANİ'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya hesabı X'ten şöyle bir paylaşımda bulundu:

“Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki barbarlığı tüm dünyanın gözü önünde devam ederken, uluslararası meclisler Gazze Şeridi'ne karşı 167 gün üst üste sürdürülen savaşın ardından hâlâ sessiz duruyor ve sadece görüşlerini beyan etmekle yetiniyor.

Gazze Şeridi'ne karşı yürütülen savaşın başlangıcından bu yana 31 bin 923 Filistinli şehit oldu, 74 bin 96 kişi de yaralandı. Bunların yüzde 72'sinden fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Bugünlerin acı haberlerinden biri de Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Siyonist işgalci ordu tarafından üst üste dördüncü gün kuşatılmasıdır. Bu rejimin askerleri Şifa Hastanesi'nin ihtisas kliniğini bu sabah havaya uçurdu ve tamamen yok etti!

Tarihin dili, tüm bu açık ve pervasız vahşeti uluslararası topluma anlatmaya yetmez.

Bu vahşeti destekleyenler ve bunun karşısında sessiz kalanlar, kendilerinden utanmalılar ve uluslararası toplum ise Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ni ABD’den ve Siyonist rejimden kurtarmak için acil bir önlem düşünmelidir.”

mehrnews

Yorumlar