NEWSWEEK DERGİSİ HUSİLERİN EYLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Amerikan Newsweek dergisi, Husilerin en yenilikçi yollarla tarih yazdığını belirterek, Husilerin eşi benzeri görülmemiş operasyonlarını genişletebilecek kapasiteye sahip olduklarını kaydetti. 

Görüntülenme: 122 Tarih: 21 Mart 2024 20:16
NEWSWEEK DERGİSİ HUSİLERİN EYLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Amerikan Newsweek dergisi, Yemen Ensarullah hareketinin gemileri hedef alma kabiliyetinin geniş olduğunu belirtti.

Newsweek, hareketin deniz filosuna sahip olmadığını ancak dünyanın en önemli nakliye yollarından birini fiilen kontrol edebilecek hale geldiğini ifade etti.

Sana hükümeti güçlerinin son beş ay içinde Kızıldeniz ve Arap Denizi ile Aden Körfezi’ndeki düzinelerce gemiye neredeyse her gün füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini vurguladı.

Dergi, Husiler olarak bilinen Ensarullah Hareketi’nin, İsrail’in Gazze’deki savaşa son vermesini talep ettiğini bildirdi.

Ayrıca, Ensarullah’ın bu çerçevede saldırılarını Hint Okyanusu’nun derinliklerine doğru genişletmek istediği kaydedildi.

“Ensarullah’ın yarattığı tehdit olağanüstüdür” ifadesini kullanan dergi, Sana güçlerinin deniz operasyonlarının Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu’ndaki İsrail ticari gemilerine vurduğu acı darbelere atıfta bulundu.

Newsweek, İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşını durdurma amacı ile korsanların Somali’nin kuzeyindeki operasyonlarının maddi amaçları arasındaki farka göndermede bulundu.

Dergi, önde gelen deniz güvenliği uzmanı Ian Ralby’nin Ensarullah hakkındaki “Onlar gemilere saldıran diğer herkesten farklıdır” sözlerini aktardı.

Söz konusu haber şöyle devam etti:

“Ensarullah’ı ticari gemilere, yani İsrail’le bağlantılı gemilere saldırma istek ve kabiliyetine sahip diğer aktörlerden ayıran şeylerden biri de bölgesel ve küresel güçlere meydan okuma konusunda en az on yıl öncesine dayanan istikrarlı bir zaferler silsilesidir.

Ensarullah başarıdan başka bir şey elde etmedi. Taliban gibi değiller, El-Kaide gibi değiller, küresel olarak genişlemek istiyorlar. Şu anda tüm tarihlerindeki en başarılı dönemi yaşıyorlar.”

YDH

Yorumlar