İMAM HAMENEİ: AMERİKA'NIN BÖLGEDEKİ PLANLARI DİRENİŞ EKSENİ TARAFINDAN BOZULDU

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Filistin, Yemen, Irak ve Lübnan Direniş örgütlerini övdü. 

Görüntülenme: 224 Tarih: 20 Mart 2024 16:36
İMAM HAMENEİ: AMERİKA'NIN BÖLGEDEKİ PLANLARI DİRENİŞ EKSENİ TARAFINDAN BOZULDU

İran haber kanalı Press TV'ye göre, Ayetullah Hamenei, Çarşamba günü Tahran'da Nevruz münasebetiyle konuşma yaptı. 

İran'da yeni bir yılın başlangıcı olarak kutlanan Nevruz Bayramı üzerine konuşan Ayetullah Hamenei, toplumsal dayanışma ve üretimin artırılmasını ekonomiyi güçlendirmenin anahtarı olarak gördüğünü söyledi.

Yaptırımlara, uluslararası ambargolara ve diğer taktiklerle İran ekonomisini "parçalamayı" amaçlayan girişimlerden söz eden İran devrimi lideri, bu çabaların İran halkının direnciyle sürekli olarak engellendiğini söyledi.

Filistinlilere uygulanan zulme dikkat çeken Ayetullah Hamenei, İsrail rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma varan kötülük karşısında hiçbir vicdan sahibinin sessiz kalamayacağını söyledi.

Ayetullah Hamenei, "Uygar dünya bu vahşeti izlemekte ve engellemek bir yana vahşet sürsün diye kolaylaştırmaktadır." dedi. 

ABD'nin artık bölgeden çekilmekten başka seçeneği kalmadığını söyleyen Ayetullah Hamenei, Direniş Ekseni'nin varlık potansiyelini ortaya koyduğunu ve Washington'un Batı Asya'daki stratejik hesaplarını bozguna uğrattığını belirtti.

Devrim lideri, Washington'un Gazze'deki savaşta "büyük bir kaybeden" olarak ortaya çıktığını söyledi.

ABD'nin uzun süredir devam eden bölgeye hakim olma hırsının Direniş Ekseni'nin direnciyle başarısızlığa uğratıldığını belirten Ayetullah Hamenei, Gazze'nin İsrail'in kırılganlığını gösterdiğinin de altını çizdi. "Siyonist rejim Gazze'den çıksa da çıkmasa da yenilmiştir." dedi. 

Press Tv'ye göre İran İslam Devrimi Lideri Hamenei, Batı'nın İran'ın bölgedeki her direniş eylemini organize ettiği yönündeki iddialarını da yalanladı.

Ayetullah Hamaney, İran'ın bu hareketleri desteklediğini ancak bu hareketlerin kendi başlarına hareket ettiklerini belirtti.

YDH

Yorumlar