AVUKAT EMİN GÜNEŞ YAZDI: DİRENİŞE SELAM

Gazze’deki savaşın kısa zamanda bitmeyeceği anlaşılmıştır. Gazze savaşının Direnişten başka fiili destekçisi olmadığı ve olmayacağı da anlaşılmıştır. 

Görüntülenme: 164 Tarih: 17 Mart 2024 18:31
AVUKAT EMİN GÜNEŞ YAZDI: DİRENİŞE SELAM

Türkiye’nin ticareti kesmeyeceği hatta azaltmayacağı anlaşılmıştır. İncirlik ve Küreciğe dokunulmayacağı da anlaşılmıştır. 

İsrail’le ticaretin kesilmesini istemek beyhude bir çaba olmaktan çıkıp kriminal bir evreye dönüşmektedir. İsrail’le ticaretin kesilmesini istemenin günah olduğunu söyleyenler türediği gibi suç ve ihanet olduğunu iddia edenler de türeyecektir. Nitekim ticareti protesto pankartlarına göz altıların başladığı malumdur.

Bu şartlarda yapılması gereken nedir?

Gözümün önünde cereyan eden bu vahşete müdahale etmeyenlerin hem günahkâr hem suçlu hem de hain olduğunu düşünenler ne yapmalıdır? Bu cürümden sadece iktidarı suçlamak Hamas’a terörist diyen ana muhalefeti görmezden gelmek tabii ki ahlaki olamaz. Esasen İsrail’e dolaylı desteğin asıl suçlusu iktidarı ve muhalefeti ile NATO’cu düzendir.

Müslümanların muhalefetlerini doğrudan bu düzene yapmaları, iktidarı muhalefeti ile bu düzenin devamından yana olanlardan uzak durmaları gerekir.

NATO’ya muhalefeti prim yaptığı için birçok siyasi parti ve STK görünüşte bu muhalefeti izhar edebilir. Ancak bu muhalefetin samimiyetinin test edilmesi gerekir.

Bir Hindu Müslüman olduğunda ona inek etinden bir parça ikram edilir. Eğer “benim inek etine allerjim var”, o eti çiğneyip yutamıyorsa demek ki eski dini ile bağlarını daha kesmemiştir.

NATO ve İsrail, zulümlerinin protesto edilmesine alışmışlar, bunu demokratik bir hak görüyor asla rahatsız olmuyorlar ki bu eylemlerin kendi ülkelerinde ve vatandaşlarınca yapılmasına dahi itiraz etmiyorlar.

Peki, Amerika ve İsrail düşmanlığının samimiyetini nasıl test edeceğiz?

Son olarak katıldığım bir İsrail’le ticareti protesto mitinginde Nikaragua, Venezuela, Bolivya ve Güney Afrika’ya selam gönderildi, o ülkelere teşekkür edildi. Olması gereken ve doğrusu da budur. Ancak bunlar sadece siyasi ve diplomatik destekleri ile bu selamı hak ederken gasıp, katil rejimle sıcak çatışmalara giren şehitler veren izzetli Yemen ve Hizbullah’tan bu selamın esirgenmesini neyle açıklayacağız?

Amerika ve İsrail kendilerini protesto edilmesinden değil direnişin bütün cephelerine selam gönderilmesinden rahatsız olurlar. Onları öfkelerinden kudurtacak test etmekten kastım budur. Eğer bir siyasi parti veya STK eylemlerinde doğrudan direnişe selam gönderiyor, isim isim direnişin bütün cephelerini dualarına ilave ediyorsa testten başarıyla geçmiş demektir.

Hamas’a İslami Cihada ve Filistin cephesinin bütün bileşenlerine, Ensarullah’a Hizbullah’a direnişin Irak ve Suriye cephelerine selam olsun! Bütün bu cepheleri canıyla malıyla ayakta tutan İran İslam Cumhuriyetine bin selam! (Emin Güneş - Hürseda Haber)

Yorumlar