KATİL NETANYAHU REFAH İŞGAL PLANINI ONAYLADI

İsrail Başbakanı Netanyahu, başta Amerikan yönetiminden gelen aksi yöndeki tüm ısrarlara rağmen Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik işgal planını onayladı. 

Görüntülenme: 111 Tarih: 15 Mart 2024 17:57
KATİL NETANYAHU REFAH İŞGAL PLANINI ONAYLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesi toplantsının ardından Gazze'nin güneyindeki Refah'a dönük saldırıyı onayladığı duyuruldu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun esir takası anlaşması ve ateşkes için sunulan son teklifi reddederek Filistin direnişinin taleplerini 'saçma' olarak nitelendirdiği aktarıldı.

Netanyahu'nun rejim ordusunun Refah kentine yönelik işgal planını da onayladığı kaydedilen açıklamada, "İsrail ordusu operasyona ve nüfusu tahliye etmeye hazırdır," denildi.

Karar, başta ABD ve Mısır olmak üzere uluslararası toplumun, Gazze'nin kuzeyinden tehcir edilen yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin barındığı Refah'a girilmemesi yönündeki ısrarlı uyarılarına rağmen alındı.

Açıklamada ayrıca, Siyonist rejimin 'güvenlik kabinesi hükümetin tutumunu tartıştıktan sonra' ateşkes müzakerelerini sürdürmek üzere Katar'a bir heyet göndereceği ifade edildi.

YDH

Yorumlar