HAMAS'IN SİBER VE İSTİHBARAT YETENEKLERİ SİYONİSTLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

İsrail haber sitesi Israel Hayom, Hamas'ın 7 Ekim'den önce İsrail yerleşimlerindeki düzinelerce kamerayı ve İsrail askerlerinin telefonlarını hacklediğini açıkladı. 

Görüntülenme: 124 Tarih: 14 Mart 2024 09:15
HAMAS'IN SİBER VE İSTİHBARAT YETENEKLERİ SİYONİSTLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

İsrailli haber sitesi Israel Hayom, Hamas'ın istihbarat ve siber yeteneklerinin keşfedilmesinin ardından İsrail istihbarat kurumlarında bir "şaşkınlık hali" yaşandığını bildirdi.

Haber sitesine göre, Hamas, 7 Ekim'de Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlatmadan önce İsrail'in Gazze sınırındaki yerleşimlerinde bulunan onlarca kamerayı hackledi ve siber yeteneklerini kullanarak İsrail askerlerinin telefonlarını ele geçirdi.

Haberde ayrıca, Hamas'ın Gazze üzerinde insansız hava araçları uçurmak ve İsrail yerleşimlerinin havadan görüntülerini çekmek de dahil olmak üzere izleme yetenekleri geliştirmeyi başardığı vurgulandı.

Uzmanlar Israel Hayom'a Hamas’ın üst düzey istihbarat yeteneklerine sahip olduğunu ancak İsrail'in 7 Ekim'e kadar bunları küçümsediğini söyledi.

İsrail medyası, Hamas'ın istihbarat kapasitesini ilk kez kabul etmiyor. İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth daha önce Filistin Direniş hareketinin 7 Ekim'deki operasyondan önce de bu kabiliyetleri geliştirdiğini öne sürmüştü.

Gazetenin askeri işler analisti Yossi Yehoshua, Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları'nın, İsrail ordusunun Paraşütçü Tugayı'nın yapısal detaylarının yanı sıra sosyal yapısını ve eski tugay komutanının ve yakın zamanda hizmetini tamamlamış diğer subayların resimlerini içeren belgelere sahip olduğunu açıklamıştı.

Aralık 2023'ün başlarında The New York Times da İsrailli yetkililerin 7 Ekim'deki Aksa Tufanın’dan bir yıl önce Hamas'ın önemli bir operasyona hazırlandığına dair istihbarat aldıklarını, ancak bunun "Hamas'ın kapasitesinin ötesinde" olduğunu savunarak uyarıları dikkate almamayı tercih ettiklerini bildirmişti.

YDH

Yorumlar