İNGİLİZ KUVVETLERİ SİYONİST REJİME DESTEK İÇİN YEMEN'DE

İngiliz kuvvetleri, Suudi Arabistan yanlısı grubun önemli isimlerinden Tarık Salih’le yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak, Yemen'in batı kıyısına geldiği bildirildi. 

Görüntülenme: 142 Tarih: 14 Mart 2024 15:55
İNGİLİZ KUVVETLERİ SİYONİST REJİME DESTEK İÇİN YEMEN'DE

Yemen medyasının aktardığı bilgilere göre, İngiliz kuvvetleri ülkenin batı kıyılarına, özellikle de Tarık Salih’in kontrolü altındaki Taiz ilinin Yaktul bölgesine ulaştı.

Yemenli kaynaklar, İngiliz kuvvetlerinin, Tarık Salih’in mart ayı başlarında Londra’ya yaptığı ziyarette, İngilizlerle yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak Yemen’in batı kıyısına geldiklerini vurguladılar.

Tarık Salih, İngiliz istihbaratının çağrısı üzerine geçtiğimiz ayın başlarında işgalciler tarafından desteklenen Sahil Güvenlik Teşkilatı Üyesi Halid el-Kamli ile birlikte Londra'ya gitmişti.

The Independent'ın haberine göre Tarık Salih, Londra merkezli Chatham House'ta yapılan toplantıda, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin İsrail’e karşı sürdürdüğü operasyonları engelleme vizyonunu dile getirdi.

Salih’in ayrıca, çözümün kıyı cephelerinin açılmasında yattığını ve kuvvetlerinin, ABD'nin bölgedeki İsrail çıkarlarını korumak için başlattığı "Refah Muhafızı Operasyonu" ittifakına dahil etmeye hazır olduğunu bildirdiği belirtildi.

Londra’da yapılan anlaşmada, Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki İsrail, İngiliz ve Amerikan gemilerini hedef alan Yemen füzelerini engellemek için Bab el-Mendeb Boğazı'na bakan kıyı bölgeleri ve Mocha’da İngiliz hava savunma sistemlerinin kurulması öngörülüyordu.

Ayrıca, anlaşma gereğince komşu Afrika ülkelerine eğitim için gönderilen asker gruplarının kabulü için Mocha Havalimanı'nın kullanılmasının planlandığı bildirildi.

Tarık Salih’in Londra ziyareti hakkında geçtiğimiz haftalarda haberini sunan Independent gazetesi, bazı uzmanların görüşlerine dayanarak, İngiltere'nin batı sahil cephesini harekete geçirmek istediğini vurgulamıştı.

Salih’in ayrıca, yeni bir cephe açılması karşılığında İngiltere’den hava desteği dahil askeri ve ekonomik yardım talep ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz şubat ayı sonlarında Yemen News Portal’ın ICAD web sitesine dayandırdığı haberde de Birleşik Arap Emirlikleri gemilerinin Yemen’in stratejik Sokotra adalarındaki hareketliliği devam ederken, BAE’nin, Yemen'in Umman Denizi'ndeki Abdulkuri adasında da İsrail çıkarına girişimlerde bulunduğu kaydedilmişti.

YDH

Yorumlar