İSMAİL HENİYYE'DEN LÜBNAN, YEMEN VE IRAK CEPHELERİNE TEŞEKKÜR

Hamas lideri İsmail Heniyye yaptığı konuşmada, Gazze'deki direnişi ve halkı destekleyen Lübnan, Yemen ve Irak Direniş Gruplarına teşekkür etti. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 12 Mart 2024 15:05
İSMAİL HENİYYE'DEN LÜBNAN, YEMEN VE IRAK CEPHELERİNE TEŞEKKÜR

Hamas Siyasi Ofisi Başkanı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 7 Ekim, Filistin meselesi tarihinde bir dönüm noktasıdır, çünkü sömürgeci ülkelerin bu konuyu unutma çabalarına rağmen 7 Ekim, konuyu dünya olaylarının ön sıralarına yeniden taşıdı.

Muhabirimizin verdiği habere  göre İsmail Haniye, Pazar akşamı yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Düşman yüzyılın en büyük suçunu işlemeye devam ediyor, er ya da geç suçlarının bedelini ödeyecekler."

İsmail Haniye, Siyonist rejimin henüz harekete geçmediğine dikkat çekti. 

Siyonist rejimin, tüm cinayetlere ve suçlara rağmen bir tutukluyu bile serbest bırakmadığını, anlaşmaya varmadan tek bir tutukluyu serbest bırakamayacağını belirten Haniye ayrıca şunları kaydetti: "Filistin'deki iç durumun çözümlenmesinin peşindeyiz ve her zamankinden daha fazla çaba harcıyoruz." Öte yandan milletin birliği ve teşkilatı konusunda da kararlıyız. Hamas Siyasi Bürosu Başkanı şunları ekledi: "Müzakereler sırasında kapsamlı bir ateşkes, savaşın sona ermesi dahil olmak üzere beş ilke belirledik.  İşgalcilerin Gazze'den tamamen çekilmesi, mültecilerin geri dönüşü ve  Gazze halkına insani yardımın gönderilmesi." 

parstoday

Yorumlar