İMAM HAMENEİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİ ANMA ADINA ZEYTİN FİDANI DİKTİ (VİDEO)

İslam İnkılabı Lideri doğal kaynaklar haftası ve Ulusal Ağaç Dikme günü nedeniyle bugün (Salı) sabah saatlerinde Filistin halkının direnişini anmak adına zeytin fidanı dikti. 

Görüntülenme: 441 Tarih: 05 Mart 2024 22:50
İMAM HAMENEİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİ ANMA ADINA ZEYTİN FİDANI DİKTİ (VİDEO)

İslam İnkılabı Lideri doğal kaynaklar haftası ve aynı zamanda ulusal ağaç dikme günü nedeniyle bugün üç fidan dikti. Dikilen fidanlardan biri Filistin halkının direnişini temsil eden zeytin fidanı idi. 

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamaney yaptığı konuşmada İran’da düzenlenen seçimlere değinerek “Gayet önemli bir mesele olan seçimler konusuna değinmeyi gerekli görüyorum. İran milletini oy sandıkları başında yoğun bir katılım gösterdikleri için takdir ederim.” dedi.

Ayetullah Hamaney konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İran milleti seçimlerde sergilediği yoğun katılımıyla sosyal ve medeni bir görevini yerine getirmenin yanı sıra cihat etmiş oldu. İran milleti, İslami İran ve İran İslam Cumhuriyeti düşmanları yaklaşık bir yıldır dünyanın dört bir yanından halkı seçimlere katılmaktan vazgeçirmeye çalıştı. Ancak halkımız düşmanın propagandalarına karşı büyük bir adım atıp hamaset tablosu oluşturdu. Bu bir cihattı.”

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasının devamında İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinde meydana gelen sel hakkında selzedelere yapılan yardımların artarak sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Ayetullah Hamaney İslam dininin insan ile doğa arasındaki ilişkiye önem verdiğini ve doğanın korunması gerektiğini hatırlatarak “Filistin’in mazlum ve aynı zamanda direnişçi halkıyla birliğimizi bildirmek adına bugün dikilen fidanlardan biri zeytin ağacı fidanıydı. Bu sembolik eylem aslında Filistin halkını selamladığımız, ağaç dikerken dahi her zaman onları düşündüğümüz anlamına gelmektedir.” ifadelerine yer verdi.

İRNA

Yorumlar