ERAN ETZİON'DAN GAZZE İTİRAFI

İsrail Güvenlik Konseyi eski başkan yardımcısı, “İsraillilerin uyanması” ve sorunlarına “askeri eylem içermeyen çözümler” araması gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 184 Tarih: 04 Mart 2024 18:03
ERAN ETZİON'DAN GAZZE İTİRAFI

İsrail Güvenlik Konseyi eski Başkan Yardımcısı Eran Etzion, Benyamin Netanyahu başkanlığındaki İsrail hükümetinin "yalan söylediğini" belirterek, "İsraillilerin sorunlarına ne kuzeyde ne de güneyde askeri çözüm var" dedi.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Etzion İsrail Kanal 13'e verdiği röportajda, "hükümetin beş ay sonra Gazze'deki Hamas sorununu çözmemiş olmasının tesadüf olmadığını" belirterek, "güneydeki savaş için gerçekçi olmayan beklentiler yarattığını ve kuzey cephesi için de aynı şeyi yaptığını" söyledi.

Bu durumun hem "hükümetin başarısız yönetiminden" kaynaklandığını ve hem de savaşın “ertesi gün”üne ilişkin planlarını tartışmayı reddetmesiyle de bağlantılı olduğunu belirten Etzion, Netanyahu hükümetinin “Amerikalılarla da işbirliğinin olmadığını” vurguladı.

"Savaş bu şekilde bir yıl devam etse dahi hiçbir değişiklik olmayacak ve en iyimser koşullarda bile hükümet bunu biliyor" diyen İsrail Güvenlik Konseyi eski başkan yardımcısı şöyle devam etti: "Ne kuzeydeki ne de güneydeki savaşlar kısa sürecek. Ayrıca, ne kuzeydeki ne de güneydeki sorunlarımızın çözümleri tamamen askeri."

"İsrail kamuoyunun bunun farkına varması ve uyanması gerektiğini" vurgulayan eski yetkili, İsrail hükümetinin "halka yalan söylemeyi bırakması" gerektiğini belirtti.

YDH

Yorumlar