YEMEN ORDUSU SİYONİST İSRAİL'E AİT BİR GEMİYİ VURDU

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü yaptığı açıklamayla, Kızıldeniz'de bir İsrail kargo gemisini vurduklarını, ondan birkaç saat öncesinde de ABD savaş gemilerini balistik füzeler ve İHA'larla hedef aldıklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 178 Tarih: 04 Mart 2024 17:28
YEMEN ORDUSU SİYONİST İSRAİL'E AİT BİR GEMİYİ VURDU

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri’nin, Arap Denizi'nde ‘MSC SKY’ adlı bir İsrail gemisini bir dizi uygun deniz füzesiyle hedef alan bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yahya Seri, bu operasyonunun, Yemen Füze Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri’nin, “Kızıldeniz'deki düşman ABD savaş gemilerine bir dizi balistik füze ve insansız hava aracı fırlattığı nitelikli bir operasyondan sadece birkaç sonra gerçekleştiğini” vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, “saldırganlık durana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar İsrail'in işgal altındaki Filistin limanlarına gemi sevkiyatını engellemeye devam edeceğini” belirten Yahya Seri, “Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde sevgili Yemen'i savunmak ve mazlum Filistin halkını desteklemek için tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri operasyon düzenlemekten çekinmeyeceklerini” teyit etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Yemen Silahlı Kuvvetleri bu iki operasyonla, savaş gemilerini ve savaş gemisi olmayanları eş zamanlı olarak hedef alma kabiliyetini göstermektedir. Ayrıca, saldırganlık durana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı üzerindeki kuşatma kaldırılana kadar Kızıldeniz ve Arap Denizi, Aden Körfezi ve Bab el-Mendeb'de operasyonlarının artarak devam edeceğini de teyit etmektedir."

YDH

Yorumlar