ŞEYH NAİM KASIM'DAN IRKÇI İSRAİL'E 2006 HATIRLATMASI

ABD'nin işgalcilere verdiği desteğin Gazze işgalini uzattığını belirten Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı; Siyonistleri, Lübnan'a yönelik herhangi bir aptal eylemde bulunma hususunda uyardı ve bu aptallığın yapılması halinde İsrail için Temmuz 2006 savaşındaki yenilginin daha kötü versiyonunun yaşanacağını söyledi. 

Görüntülenme: 221 Tarih: 04 Mart 2024 10:18
ŞEYH NAİM KASIM'DAN IRKÇI İSRAİL'E 2006 HATIRLATMASI

Filistinli ve Lübnanlı önemli isimlerin de katıldığı Beyrut'ta düzenlenen toplantıda konuşan Şeyh Naim Kasım, Aksa Tufanı ve yaşanılan savaş konusunda açıklamada buludu. 
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım konferansta yaptığı konuşmada, Aksa Tufanı operasyonunun Filistinlilerin meşru hakkı olduğunu ve bu mücadelenin meşruluğu konusunda herhangi bir tartışmanın bulunmadığını, Amerika'nın bölgeye hakim olmaya çalıştığını ve bölgeyi kendi boyunduruğu altına sokmayı amaçladığını belirtti. Naim Kasım ayrıca “Eğer bu rejimin Gazze'ye yönelik saldırısında İsrail'e Amerika desteği olmasaydı, Siyonistler bu saldırganlığı asla sürdüremezdi. Bugün Gazze'ye yönelik saldırganlık öncelikle Amerikan saldırganlığı, ardından İsrail saldırganlığıdır. Bu saldırının amacı Aksa Fırtınası operasyonuna yanıt değil, Filistinlilere soykırım uygulamaktı" dedi. 
Şeyh Naim Kasım şunu da vurguladı: "Bugün Gazze'ye yönelik devam eden taciz, Gazze'deki yaşamı yok etmeye yönelik sistematik ve organize bir eylemdir ve "İsrail'e karşı direnişin mümkün olmadığı" temasıyla tüm dünyaya mesaj vermek istenmektedir. Ama onlar (Siyonistler ve destekçileri) gücünü kanıtlamış direnişi yok edemezler." 
Bu Hizbullah yetkilisi şöyle devam etti: "Amerika, hedeflerine ulaşmak için ortamı kontrol etmeye ve Gazze kuşatmasını ve bu bölgedeki kıtlığı sürdürmeye çalışıyor. Filistin, denizinden karasına kadar tamamen asıl sahiplerine aittir ve direnişin amacı, Filistin topraklarını tamamen düşmandan kurtarmaktır. Filistin halkı güçlü ve büyük olduğunu, insanlığın sembolü olduğunu, zafere ve onurlu bir yaşama layık olduğunu kanıtlamış, dünyaya bir haysiyet ve özgürlük dersi vermiştir."

tesnim

Yorumlar