ŞEYH İBRAHİM ZAKZAKİ: FİLİSTİNLİ MÜCAHİDLER TÜM DÜNYANIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞIYOR

Nijerya İslami Direniş Hareketi lideri, İran İslam İnkılabının zorbalığa ve müstekbirlere karşı Müslüman milletler için ilham kaynağı olduğunu belirterek, Gazze savaşıyla ilgili şunları söyledi: ‘Hamas’ın sadece 4 bin savaşçısı var ama düşman şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 20 binden fazla Filistinliyi şehit etti.’ 

Görüntülenme: 284 Tarih: 19 Şubat 2024 09:46
ŞEYH İBRAHİM ZAKZAKİ: FİLİSTİNLİ MÜCAHİDLER TÜM DÜNYANIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞIYOR

Nijerya İslam Direniş Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, İngilizce yayın yapan Press TV’ye verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam İnkılabı şartları ve durumu değiştirdi ve modern çağda İslam'ın pratik ve gerçek bir şekilde hayatımıza girmesini sağladı ve biz de bu nedenle İslam İnkılabını ve İslam Cumhuriyeti'ni destekledik.

İslam, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) döneminde bir yönetim modeli sunmuş, modern çağda ise İran İslam Cumhuriyeti adında yeni bir model ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu temelde halkı düşmana karşı birleşmeye çağırıyoruz.’

ZARİA FACİASI, NİJERYA İSLAMİ HAREKETİ'NİN DESTEKÇİLERİNE YÖNELİK ZULMÜN DORUK NOKTASIDIR

Nijerya İslami Hareketi lideri, konuşmasının bir başka bölümünde Zaria Faciasını Nijerya İslami Hareketi destekçilerine yönelik zulmün doruk noktası olarak nitelendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Biz Ehl-i Beyt’in (a.s) yaptığı fedakârlıklardan ve özellikle Aşura günündeki fedakârlıklardan direniş dersi aldık. Biliyoruz ki, bu katlandıklarımız, Ehl-i Beyt'in (a.s) fedakârlığının yanında hiçbir şeydir. Bunu Ehl-i Beyt (a.s) mezhebinden ve İran halkının İmamının yanında olduğu İran İslam İnkılabından öğrendik.’

NİJERYA HALKININ KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞLERİNE DESTEĞİ

Şeyh Zakzaki şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam Cumhuriyeti, Ramazan ayının son Cuma gününü Kudüs Günü ilan ettiğinde, biz de ilk başta bu günde çok sınırlı bir miting ve konferans düzenledik ancak ilerleyen yıllarda bu yürüyüşleri Nijerya'da 22 şehirde yapılacak şekilde genişlettik. Bu yürüyüş barışçıl olmasına rağmen Nijerya güçleri buna çok sert müdahale ederek halka ateş açtı ve yürüyüşü bastırdı. Ancak bu olaya rağmen her yıl Filistin milletine destek amacıyla düzenlenen Kudüs Günü'ne katılım geçmişe oranla arttı.

DÜŞMAN 4 BİN SAVAŞÇIYA KARŞI 20 BİN FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Şeyh Zakzaki, Filistin meselesini İslam ümmetinin temel meselesi olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Filistinli savaşçılar sadece Filistin'in veya Müslümanların özgürlüğü için değil, tüm dünyanın ve insanlığın özgürlüğü için savaşıyor. Tarihte Filistin gibi bu kadar acı çeken ve istikrarlı kalan bir millet görülmemiştir, dolayısıyla Filistin meselesi bizi çok derinden etkilemiştir.’

SİYONİST REJİMİN GAZZE'DEKİ TOPLU KATLİAM SUÇU VE ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ

Şeyh Zakzaki, Siyonist rejimin Gazze saldırısı hakkında da şunları söyledi: ‘Hayvanlar bile İsrailliler gibi davranmıyor, düşman Hamas'la savaştığını iddia ediyor ama Hamas savaşçılarının sayısı sadece binken, düşman 20 binden fazla Filistinliyi şehit etti ve Filistinli kadın ve çocukları katletmeye devam ediyor.

İsrail, Gazze halkına karşı ABD silahlarını kullanırken, Filistin direnişi ise kendi silahlarını kullanıyor ve buna rağmen Siyonist düşman yenilgiye uğramıştır.

Siyonist rejim ordusu Gazze'ye 660 tank getirdi ancak bunların 370'i imha edildi. Böylece düşman direnişe karşı galip gelemeyeceğini anladı. Bu nedenle sivilleri öldürüyor ama bunun adına Hamas'la ve Filistin direnişiyle savaş diyorlar, en kötüsü de uluslararası toplumun bu suç ve cinayet karşısında sessiz kalmasıdır.

Siyonist rejimin işlediği suç ve cinayetler ve sivillerin öldürülmesi nedeniyle dünya ulusları, hatta ABD ve İngiltere bile, kitlesel gösteriler düzenleyerek Filistin ulusuna destek veriyor. Çünkü Batı'da demokrasi diye bir şeyin olmadığını ve Batı liderlerinin, kendi kişisel çıkarlarını uluslarının çıkarlarına tercih eden bir avuç suç çetesi liderinden ibaret olduğunu anladılar.

Siyonizm bir din değil, zorba bir ideolojidir. Gazze'deki savaşta ve Filistin milletine karşı işlenen toplu katliamlarda, bazı Arap rejimlerinin kendi milletlerinin temsilcisi değil, Batı'nın paralı askerleri olduğu kanıtlanmıştır. Amerika'nın isteği doğrultusunda yasadışı İsrail rejimini ve bu rejimin Filistin'i işgalini destekliyorlar.

Yaşanan tüm bu olaylar arasında İran İslam İnkılabı dünyayı sarsarak milletlerin kalplerinde umut uyandırdı. Bu inkılap, Sünni ve Şii Müslümanların birliğini sağladı ve düşmanların Müslüman milletler arasında ayrılık yaratmaya yönelik komplolarını boşa çıkardı ve bu, Kudüs Günü'nde somut bir hale geldi.

İran İslam Cumhuriyeti olmasaydı Filistinli savaşçılar bir destan yazamazdı ve aynı zamanda Lübnan Hizbullah direniş gücü olmazdı ve Yemen'de güçlü bir ordu başa gelmezdi. Bütün bunlar İran İslam İnkılabının meyveleridir, dolayısıyla Filistin halkı ve İslam ümmeti bu fikir ve düşünce doğrultusunda kazanacaktır.’

rasthaber

Yorumlar