USAME HAMDAN TAHRAN'DA KONUŞTU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi ve Sözcüsü Usame Hamdan, ''Medya savaşının önemi sahadaki mücadeleden daha az değil, bu yüzden gazeteciler (Gazze’de) şehit ediliyor.’’ dedi. 

Görüntülenme: 346 Tarih: 18 Şubat 2024 23:03
USAME HAMDAN TAHRAN'DA KONUŞTU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi ve Sözcüsü Usame Hamdan, bu sene 24'üncüsü Tahran'da düzenlenen Basın ve Haber Ajansları Fuarı'nı ziyaret etti.

Hamdan burada düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunarak, ''Medya geçmişten günümüze kadar önemli bir rol oynamıştır. Medya faaliyetleri Siyonist İsrail ile yürüttüğümüz mücadelenin bir parçası.’’ dedi.

Hamdan, ''Medya savaşının önemi sahadaki mücadeleden az değil, bu yüzden gazeteciler (Gazze’de) şehit ediliyor.’’ ifadesini kullandı.

Usame Hamsan sözlerine şöyle devam etti:

''Gazze’deki savaş sıraısnda işgal rejiminin cinayetlerinin anlatılmasında medya önemli bir rol oynadı. İsrail ile savaşta büyük başarılar elde edildi. Medya, Ortadoğu ülkelerinin kültür ve düşüncesinin şekillenmesinde belirleyici bir rol oynamaktadır. İşte bu medyaının gücüdür.’’

Hamdan, ''Gazze'de savaşın başlamasının üzerinden 140 gün geçmesine rağmen direnişin durumu iyi. Milletimiz dimdik ayaktadır ve zafer için çaba sarfediyor.’’ diye konuştu.

Siyonist İsrail ordusunun işgal ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde katlettiği gazeteci sayısı 130'a yükselmişti.

mehrnews

Yorumlar