İSTANBUL GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

Filistin İnisiyatifi, 17 Şubat 2024 tarihi için ilan edilen "Küresel Eylem Günü" münasebetiyle işgal rejiminin Gazze'de devam eden soykırımının durdurulması, Refah Sınır Kapısı'nın açılarak mazlum Filistinlilere insani yardımların ulaşması adına binlerce kişinin katılımıyla İstanbul'da bir yürüyüş düzenledi. 

Görüntülenme: 206 Tarih: 17 Şubat 2024 20:07
İSTANBUL GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

Direnişin sembolü olan Filistin bayrakları, kefiyeler ve işgal rejiminin soykırımına dikkat çeken pankartlarla Sultanahmet Meydanı'ndan bir araya gelen binlerce kişi, mehteran takımının öncülüğünde ellerinde Gazze ve Filistin lehine, işgal rejimi aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Eminönü Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Halis, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamın dünya gündemine taşınması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısından bulundu.

"Bu yolda elimizden geleni değil yapılması gerekeni yapmaya devam edeceğiz"

Halis, "Bugün Anadolu'nun kalbinde, Asya ile Avrupa’nın birleştiği İstanbul'da, Eminönü Meydanı’nda bir araya geldik. Bugün dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan şehir meydanlarında Gazze için bir araya geldi. Gazze'de devam eden insan hakları ihlallerine karşı bir duruş sergilemek, masum insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve dünya kamuoyunu bilinçlendirmek için şehir meydanlarında toplandık. Bu anlamlı günde, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkatleri bir kez daha çekiyor uluslararası toplumu inisiyatif almaya davet ediyoruz. Bu yürüyüş, sadece birkaç kilometrelik bir mesafeden ibaret görünebilir. Asıl amacımız binlerce kilometre yürüyerek Gazze'ye gitmeye hazır olduğumuzu ifade etmektir. Amacımızın getirdiği güçlüklerin farkındayız. Bu yolda elimizden geleni değil yapılması gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Gazze'de yaşanan ve insanlığın vicdanında derin izler bırakan acı gerçeği bir kez daha dünya gündemine taşımak için uluslararası toplumu harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.

Uluslararası topluma daha güçlü adımlar atma çağrısı

Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerinin sadece çevre ülkelerin değil vicdan sahibi her insanın sorumluluğu olduğuna dikkati çeken Halis, "Uluslararası toplum olarak, bu zulme dur demek ve Gazze halkına destek olmak için bir araya geliyoruz. Bu bağlamda; derhal ateşkesin gerçekleşmesi ve bu soykırıma son verilmesi, insan haklarına saygı gösterilerek, Gazze'deki masum sivillerin korunması, uluslararası toplumun, Gazze halkına yardım ve destek sağlamak için etkili adımlar atması, işgalci israilin Uluslararasi Adalet Divanında soykırım suçu ile yargılanması, Filistinlilerin yaşam haklarının ve işgal edilen topraklarının teslim edilmesi, Mescid-Aksa’ın özgürlüğüne kavuşmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Nehirden denize özgür oluncaya dek Gazze halkının yanında durmaya devam edeceğiz"

Halis, "Bizler, İstanbul'da bir araya gelerek bu sesi yükseltiyor ve Gazze'deki acıyı dünyaya duyuruyoruz. Bu açıklamamız bu konuda bir şeyler söylemiş olmaktan öte insan olmanın bir gerekliliğidir. Nehirden denize özgür oluncaya dek Gazze halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede bize destek olan her bir kurum ve sivil toplum örgütüne ve tek tek siz sevgili insan kardeşlerimize  teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Yorumlar