NASRALLAH'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI (VİDEO)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ülkenin güneyindeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Görüntülenme: 199 Tarih: 16 Şubat 2024 19:15
NASRALLAH'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI (VİDEO)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ''Direniş Komutanları'' töreninde konuştu.

Nasrullah, Siyonist İsrail'in ülkenin güneyindeki Nebatiye ve Suvane bölgelerinde sivilleri hedef almasına tepki göstererek, ''Siyonist Rejim, Nebatiye'de sivilleri kasıtlı olarak sivilleri aldı; Çünkü bu eylemden kaçınmak mümkündü. Siviller bizim için çok önemli. Sivillerin hedef alınmasını kabul etmeyiz. Siyonistler haddini aştı. Düşman, Nebatiye ve Suvane'de döktüğü kanın bedelini ödeyecek.'' dedi.

Lübnan direnişinin şu anda Siyonist İsrail ile savaş halinde olduğunu belirten Hasan Nasrullah, şunları kaydetti:

''100 kilometreden fazla cepheyi kapsayan gerçek bir savaşın tam ortasındayız. Artık savaş alanı genişledi ve düşman kuvvetlerini hedef alma konusunda herhangi bir kısıtlamamız yok.'' 

Hizbullah'ın etkili füze gücüne dikkati çeken Hasan Nasrullah, ''Lübnan direnişi, nokta atışı yapan füzelerini kullanarak işgal altındaki Eilat'taki Kiryat Shmoune'yi hedef almayı başardı.'' açıklamasını yaptı.

Nasrullah, İsrail'in Gazze'de döktüğü kana sessiz kalan dünyaya tepki göstererek, ''Siyonist İsrail her gün yüzlerce kadın ve çocuğu katlediyor veya yaralıyor, ancak dünya bunlara sessiz kalıyor. Müslüman devletlerin de Gazze'ye ilaç gönderememesi acizlik ve rezillik anlamına gelmez mi?'' dedi.

Kayıtsız şartsız İsrail'i destekleyen ABD'nin tarını eleştiren Hasan Nasrullah, ''ABD hükümetinin Gazze konusunda tan anlamıyla ikiyüzlü bir tutum sergiliyor. Tüm dünya ABD'nin büyük ikiyüzlülüğüne tanıklık ediyor. İsrail'in parası, silahları, füzeleri ve mühimmatı Washington'dan geliyor. Amerika (Tel Aviv’e) hava koridorunu durdurursa Siyonist rejim de savaşı durduracaktır.'' değerlendirmesinde bulundu.

'Gazze'deki akan kandan ABD sorumludur'

Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:

''Amerika İsrail'den çok Hamas'ı yok etmek istiyor. Bölgede dökülen her damla kandan Biden hükümeti sorumludur. Siyonist liderler ise infaz aracıdır. Aksa Tufanı operasyonu, Siyonist İsrail'in asıl amacını ortaya çıkardı. İsrail'in hedefi, Filistinlileri işgal altındaki topraklardan veya Batı Şeria'dan Ürdün'e, Gazze halkını Mısır'a, 1948 bölgede yaşayanları da Lübnan'a göç ettirmektir.''

Direnişin etkili ve verimli bir seçenek olduğunu anlatan Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah'ın elindeki silahların Lübnan'ı ve ülke halkını savunmak için olduğunu dile getirdi.

mehrnews

Yorumlar