YEMEN ABD'NİN SALDIRILARINA RAĞMEN GAZZE'Yİ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEK

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü, Amerikalı ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen topraklarındaki saldırılarına yanıt olarak, bu saldırıların Yemen silahlı kuvvetlerinin Gazze halkını destekleme misyonunu bırakmasına neden olmayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 180 Tarih: 09 Şubat 2024 12:56
YEMEN ABD'NİN SALDIRILARINA RAĞMEN GAZZE'Yİ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEK

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, dün akşam Yemen'in kuzeybatısına düzenlenen Amerikan ve İngiliz hava saldırısına tepki gösterdi.

Yemenli kaynaklar, Amerikalı ve İngiliz savaş uçaklarının el-Salif'in (Kuzeybatı Yemen) güneyindeki el-Şebka bölgesine iki kez saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Ensarullah Hareketi sözcüsü bu saldırılara yanıt olarak X sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Amerikan ve İngiliz saldırganlığının devam etmesi, bağımsız bir ülkenin egemenliğinin ihlalidir.

Muhammed Abdussalam şöyle dedi: "Bu eylemin Yemen silahlı kuvvetlerinin Gazze'ye destek vermesini engellemeyeceğini vurguluyoruz. Ayrıca bu saldırı, İsrail gemileri ve işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemiler için güvenlik sağlamayacak."

Ensarullah'ın sözcüsü şuna dikkat çekti: "Kızıldeniz, Makran ve Aden Körfezi'nde deniz ticaretini tehdit eden ABD ve İngiltere'nin saldırganlığıdır."

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının artmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleri, işgal altındaki Filistin'e gidecek hiçbir İsrail gemisinin Kızıldeniz ve Bab'ul Mendeb Boğazı'ndan geçmesine izin vermiyor.

rasthaber

Yorumlar