YEMEN GAZZE'YE DESTEK KONUSUNDA KARARLI

Yemen Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İngiltere'nin bu ülkedeki mevzilere yönelik saldırılarını kınayarak şunları vurguladı: Saldırganların saldırıları, Filistin'e karşı insani görevimizi yerine getirmemize engel olmayacaktır. 

Görüntülenme: 190 Tarih: 05 Şubat 2024 20:35
YEMEN GAZZE'YE DESTEK KONUSUNDA KARARLI

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki bölgelere yönelik askeri saldırılarına yanıt olarak şunları söyledi: Bu saldırıların devam etmesi, Güvenlik Konseyi'nin sorumluluklarını yerine getirmediğinin açık bir resmini ortaya koymaktadır.

Bu açıklamada ayrıca Amerikan ve İngiliz saldırılarının, Siyonistlerin Gazze'deki sivillere karşı işlediği suçları kalıcı olarak örtbas etmeyi amaçladığı da vurgulanıyor.

Yemen Dışişleri Bakanlığı da şunları söyledi: Bu saldırılar, Yemen Cumhuriyeti'nin Filistin halkına karşı insani ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye devam etmesine asla engel olamayacaktır.

ABD ve İngiltere'nin yasadışı saldırılarıyla Saada ve Hudeyde vilayetlerindeki bölgeleri hedef aldığı, Sana'daki resmi kaynaklara göre Sana'nın dört kez, Hudeyde'nin ise sekiz kez hedef alındığı belirtildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yukarıdaki videoyu yayınlayarak şunu duyurdu: Bu gece Hudeyde ve Saada vilayetlerindeki hedeflere yönelik askeri saldırılarda üç gemi kullandı.

tesnim

Yorumlar