ZEKERİYA YAPICIOĞLU İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 128 Tarih: 04 Şubat 2024 18:24
ZEKERİYA YAPICIOĞLU İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede, siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım ve buna bağlı olarak her geçen gün daha fazla kötüye giden insani şartlar ele alındı.

Heniyye, Filistin ve Gazze'de yaşananlarla ilgili son durum hakkında Yapıcıoğlu'na bilgi verdi.

Gazze'nin direnmeye devam ettiğini belirten Heniyye, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, yaralıların tedavilerinin sağlanması, Gazze için düzenlenen kitlesel destek etkinliklerinin ve küresel çaptaki boykotun devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Heniyye'ye desteklerini bildiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Gazze için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gazze'de yaşananların ve Filistin meselesinin yalnızca Filistinlilerin ya da Arapların meselesi olmadığını belirten Yapıcıoğlu, Filistin meselesinin bütün Müslümanların hatta adaletten ve insanlıktan yana olan bütün insanların ortak meselesi olduğunu vurguladı.

İslam ülkelerinin siyonist işgale ve soykırıma karşı güç birliği yapmalarının gerekliliğine vurgu yapan Heniyye ve Yapıcıoğlu, bunun için daha fazla çaba gösterileceğini ifade etti. (İLKHA)
 

Yorumlar