YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ: FİLİSTİN'E DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisi üyesi Abdul Malik Al-Ajri, “Bize karşı savaşın tırmanması, Yemen'in Filistin'e yardımdan vazgeçmesine de engel olmayacak” dedi. 

Görüntülenme: 205 Tarih: 30 Ocak 2024 11:09
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ: FİLİSTİN'E DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisi üyesi Abdul Malik Al-Ajri, gerilimin tırmanmasının Kızıldeniz krizine hiçbir zaman çözüm getirmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Abdul Malik Al-Ajri, “ABD ve İngiltere’nin Yemen'e yönelik saldırılarının uluslararası suların desteklenmesiyle hiçbir ilgisi yoktur ve onların endişesi de bu suların güvenliğinin sağlanması değildir; Yemen'in tutumu net ve uluslararası nakliye için herhangi bir tehlikesi yoktur ve tüm gemiler Kızıldeniz'de güvenli ve sorunsuz bir şekilde hareket ediyor. Yalnızca Siyonist İsrail gemilerinin veya bu rejime mal taşıyan gemilerin geçişine izin verilmiyor” dedi.

Al-Ajri, “ABD’nin Yemen'e saldırısı bir istikrarsızlık nedeni ve uluslararası denizcilik için bir tehdittir, çünkü birçok şirket Amerika'nın bu eylemlerinden sonra Kızıldeniz'den geçmeyeceğini açıklamıştır. Biz bu konuda uyarmıştık ve ABD’nin Kızıldeniz'i askerileştirmeye çalıştığını duyurmuştuk. Yemen'deki operasyon Siyonist İsrail gemilerine odaklanıyor ve Yemen güçleri uluslararası suların güvenliğini sağlamak için hareket ediyor” ifadelerinde bulundu.

mehrnews

Yorumlar