ABD SAVAŞ UÇAKLARI YEMEN'E SALDIRDI

Haber kaynakları Salı sabahı, Yemen'in kuzeyindeki Saada'nın Amerikan savaş uçakları tarafından hedef alındığını duyurdu. 

Görüntülenme: 198 Tarih: 30 Ocak 2024 17:51
ABD SAVAŞ UÇAKLARI YEMEN'E SALDIRDI

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre bazı resmi olmayan kaynaklar da Yemen'in başkenti Sana'da patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Amerikan savaş uçaklarının Yemen'in kuzeyine saldırısı, Yemen Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofis üyesi Abdul Melik El Ecri'nin Pazartesi gecesi "Gerginliği tırmandırıp bize saldırmak Kızıldeniz krizine hiçbir zaman çözüm getirmeyecektir." şeklindeki uyarısına denk geliyor.

El Ecri şunları ekledi: "Bize karşı savaşın tırmanması ayrıca Yemen'in Filistin'e yardımdan vazgeçmesine engel olamayacak."

Daha önce ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına değinen El Ecri bunu Siyonist rejime desteğin devamı ile uyumlu olarak değerlendirmiş ve ABD'nin Kızıldeniz'in güvenliğini tehlikeye attığını açıklamıştı.

El Ecri şunu da vurguladı: "Sadece İsrail gemilerinin veya bu rejime mal taşıyan gemilerin geçişi yasaklanıyor, ancak ABD bu durumu tüm gemileri kapsayacak şekilde genişletmenin yollarını arıyor."

Ensarullah'ın siyasi ofisinin  üyesine göre, ABD'nin Yemen'e saldırısı bir istikrarsızlık nedeni ve uluslararası denizcilik için bir tehdittir çünkü Amerika'nın hamlelerinden sonra birçok şirket Kızıldeniz'i geçmeyeceklerini açıkladılar.

parstoday

Yorumlar